Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


FFO misfornøyd med Uførepensjonsutvalget
Del artikkelen med venner og kolleger

Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) er først og fremst skuffet over et forslag om å kutte betydelig i uføres barnetillegg.

 

Det er snakk om å kutte med nærmere 80 % av de 25.157 kronene som uføre med forsørgeransvar mottar i dag som behovsprøvd barnetillegg. Men for at summen skal synke med noe i nærheten av 20 000 kroner, må flertallet i uførepensjonsutvalget få viljen sin.

 

- Et særdeles skuffende forslag, uttaler FFOs leder Margaret Sandøy Ramberg til FFOs nettsider.

 

- Barnetillegget var tema i valgkampen i 2005, der de to regjeringsalternativene kappet om å være mest gavmilde. Vi setter derfor vår lit til at dette forslaget lukes ut når Regjeringen skal levere sin stortingsmelding om uførepensjon, fortsetter Ramberg.

 

FFO er ikke så glad for at Uførepensjonsutvalget ikke gjør en bedre jobb med å styrke levevilkårene for Norges uføre. Uførepensjonsutvalget leverte 16.mai en offentlig utredning til Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

 

Friintektsmuligheten reduseres også

 

I tillegg til barnetillegget som skrenkes voldsomt inn, reagerer organisasjonen også på at flertallet i utvalget vil redusere muligheten for friinntekt for uførepensjonister

 

- Etter hva vi kan se går utvalget bare inn for å videreføre inntektene til denne svært levekårsutsatte gruppen. Det er altfor tamt, når vi vet at unge uføre i dag kun får utbetalt en uførepensjon på rundt 156.000, som de må greie seg med livet ut. At dette ikke holder til mat på bordet og varme i heimen i en etableringsfase med både hus og barn sier seg selv, forklarer FFOs leder Margaret Sandøy Ramberg.

 

FFO vil nå arbeide for gjennomslag for en betydelig styrking av unge uføres inntektssituasjon i sitt arbeid med uførepensjonsutvalgets innstilling.

 

[Les mer i artikkel hos FFO]f=http://bookmarksme.com >online book
x;> (21.5 2007)

Legg til kommentar

25. juni, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?