Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Kom i gang etter ferien
Del artikkelen med venner og kolleger

Når ferien er over kan det være litt vanskeligere å komme opp tidlig om morgenen. I følge stressforsker Stein Knardahl ved STAMI er ikke en myk start på arbeidslivet etter ferie den beste måten å komme i gang på.
 
Arbeidslivsforsker og stressekspert Stein Knardahl ved Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) har en veldig enkel oppskrift på å komme tilbake til arbeidsform:
- Hopp i det!
 
- Mange mener det lønner seg å ta det rolig den første uka på jobben, gi seg selv en myk start. Jeg har større tro på å hoppe i det og begynne arbeidet, ikke bli sittende å vente på at arbeidslysten skal komme, sier Knardahl til NRK.
 
Tilbake til hverdagen
 
Selv om det kan være et ork å kjøre unger i barnehage, sitte i bilkø til jobb eller til matvareforretningen etter jobb er det i følge det man gjør i hverdagen som er viktigst for energilageret og helsen vår.
 
- Vi vet lite om hvor lang ferie man bør ha for å bli helt restituert. Det er jo ikke slik at man kan fylle opp en svært tank i hagen med energi, som man kan bruke av etter ferien, sier Knardahl. Ferie er bra, men det er hva man gjør i hverdagen som er viktigst.
 
- Men for noen som har opplevd negative ting på jobben, kan det nok være viktig med et langt avbrekk for å få det negative på avstand.
 
Flere gode råd
-          Unngå overdrevent alkoholforbruk i ferien. Det tapper deg for krefter på grunn av dårligere søvn.
-          Ikke ha for høye forventninger til sommerferien. Mange opplever samlivsproblemer som en følge av at ferien ikke ble helt som man håpet.
-          Snu døgnet tilbake. For å gjøre overgangen enklere kan det være lurt å begynne å forberede kroppen på tidlige morgener.
-          Skap et godt arbeidsmiljø på jobben der de ansatte er motiverte.
 

Legg til kommentar

21. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?