Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Jobb for alle
Del artikkelen med venner og kolleger

I samarbeid med Helsedirektoratet arbeider Rådet for Psykisk Helse for å fremme arbeidsressursen som finnes blant psykisk syke. Derfor lanserer de nå brosjyren ”Jobb for alle” som skal bryte ned mytene blant arbeidsgivere.
 
Norske arbeidsgivere vet for lite om psykiske syke og psykiske lidelser. En undersøkelse gjort av Rådet for Psykisk helse i 2006 viser at 90 prosent av norske arbeidsgivere innrømmer for lite kunnskap, og hele 63 prosent er negative eller skeptiske til å ansette noen som har hatt psykiske problemer.
 
Det finnes lite informasjon for de arbeidsgivere som ønsker å bli flinkere til å ta vare på sine ansatte som er psykisk syke. Brosjyren fra Rådet for Psykisk Helse kan for mange være en god start.
 
- Vi ønsker at så mange ledere som mulig får sjansen til å tilegne seg informasjon om det å benytte den skjulte arbeidskraften som mennesker med psykiske lidelser representerer, sier Ivar Austbø i Rådet for Psykisk Helse.
 
Skal bryte mytene
 
Rådet for psykisk helse hører ofte mytene om hvordan mennesker med psykiske problemer er mindre produktive, har høyere sykefravær og krever altfor mye oppfølging. Dette stemmer dårlig med virkeligheten viser undersøkelse gjort av Rådet for Psykisk Helse, og nå ønsker de å gjøre dette synlig gjennom å fortelle noen av de gode erfaringene som finnes fra arbeidslivet.
 
- Temaheftet Jobb for alle inneholder mange gode eksempler til inspirasjon for ledere som ønsker å lære mer om fremtidsrettet rekruttering av skjult arbeidskraft, forklarer Austbø.
 
Temaer som tas opp er blant annet:
• Det er lønnsomt å tenke nytt
• Psykolog Sara Aarseth: – Fleksible ledere beholder ansatte
• Brobygging mellom den ansatte og bedriften
• Med en fadder i starten kommer nyansatte fortere inn i fellesskapet
• Å ha en jobb betyr alt
• Samtaleterapi mot trygd
• Unngå lang sykemelding
 

Legg til kommentar

21. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?