Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Viktig steg for likestilling
Del artikkelen med venner og kolleger

Regjeringen vil gi redusert arbeidstid for ansatte som jobber tredelte skift og turnusordninger, i all hovedsak i offentlig sektor. LO applauderer og kaller forslaget for en milepæl i likestillingsarbeidet.

– Dette er en viktig likestillingspolitisk merkesak, sier arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen. 

– Jeg er glad for at vi har funnet en god løsning for arbeidstiden for skift- og turnusarbeidere. Vi imøtekommer dermed et krav som flere arbeidstakerorga-nisasjoner har kjempet for i mange år. Reformen er viktig i arbeidslivet, ved at vi får på plass et regelverk som behandler kvinnelige turnusarbeidere og mannlige skiftarbeidere likt, sier statsråden.

Forslaget til ny regulering av arbeidstiden for skift- og turnusarbeidere skal kombinere det beste i gjeldende rett. Samtidig skal det som har vært urettferdig fjernes. Dette gjennomføres ved at det innføres en gradvis kompensasjon for ubekvem arbeidstid for skift- og turnusarbeidere som arbeider minst hver tredje søndag.  

Regjeringen anslår at over 30 000 arbeidstakere vil få en reduksjon i arbeidstiden. De fleste av disse arbeider på sykehusene. 

LO svært fornøyd 

- LO er svært godt fornøyd med regjeringens forslag til redusert arbeidstid for ansatte i tredelte skift- og turnusordninger, sier LO-sekretær Tor-Arne Solbakken. 

Forslaget vil bidra til at arbeidstakere i tredelt turnus, i hovedsak kvinner, og skiftarbeidere, i hovedsak menn, får lik arbeidstid. Solbakken viser til at likestilling av skift og turnus har vært et krav fra LO i mange år. Saken har vært gjenstand for flere utredninger, nå sist av Holden-utvalget. 

- LO var negative til de sidene ved Holden-utvalgets innstilling som berørte eksisterende tariffavtaler. Det har regjeringen tatt hensyn til i dette forslaget. 

[Les pressemelding fra AID]
[Les pressemelding fra LO


Legg til kommentar

22. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?