Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Aldersgrense fremdeles 70 år
Del artikkelen med venner og kolleger

Fremdeles vil arbeidstakere som runder 70 år kunne bli sagt opp uten saklig grunn. Regjeringen gjorde ingen endringer på dette i sitt forslag til ny arbeidsmiljølov og NHO mener aldersgrensen er riktig.
 
Som Absentia.no skrev om i går har regjeringen kommet med et nytt forslag til arbeidsmiljølov. Blant mange endringer velger Regjeringen å beholde dagens 70-årsgrense.
 
-NHO er fornøyd med at Regjeringen foreløpig opprettholder en aldersgrense på 70 år, hvor arbeidsgiver kan bringe arbeidsforholdet til opphør uten krav til saklig grunn, sier avdelingsdirektør Nina Melsom.
 
NHOs vurdering er at det må være avgjørende å iverksette tiltak som fører til økt yrkesdeltakelse for arbeidstakere under 70 år. Grensen innebærer ingen plikt til å fratre dersom partene er enige om det.
 
Krever 6 måneders forhåndsvarsel
 
- En vesentlig endring ved forslaget er at fratreden ved 70 år krever forhåndsvarling. Arbeidsgiver må nå varsle minst 6 måneder før fratreden. For arbeidstaker foreslås en varslingsplikt på en måned, sier Melsom.
 
Trenger avklaring på virksomhetsgrenser
 
NHO understreker samtidig at det er nødvendig med en presisering i forhold til virksomhetsfastsatte grenser under 70 år, og om disse fremdeles vil kunne opprettholdes.
 

Legg til kommentar

22. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?