Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Nettsider om psykisk helse
Del artikkelen med venner og kolleger

NAV og Helsedirektoratet har temasider som tar opp psykisk helse og gir råd for pårørte. Hvordan kan du hjelpe en kollega som sliter psykisk?
 
Som en del av Nasjonal strategiplan for arbeid og psykisk helse, har Helsedirektoratet og NAV utvidet sine nettsteder med nytt innhold om arbeid og psykisk helse. Målet er at flere med psykiske helseproblemer skal få hjelp til å komme i arbeid eller aktivitet, eller få hjelp til å mestre den jobben de allerede har.
 
Viktig å være der
 
Mange som sliter psykisk synes det er vanskelig å snakke om problemet og for mange hindrer det dem også fra å gå til en lege eller psykiater. For pårørte kan en slik situasjon være vanskelig, men Helsedirektoratet understreker at det er viktig å huske at man er til stor hjelp bare ved å være der.
 
I tillegg bør man ikke kritisere noen som lider av depresjoner for å være nedstemt. Kommentarer som "nå må du ta deg sammen" vil for eksempel ikke være til hjelp. I stedet bør man prøve å oppmuntre og vise støtte.
 
http://www.psykisk.no finnes informasjon for deg som ønsker å vite mer om dette temaet, om du er en enkeltperson, kollega, arbeidsgiver, arbeidstaker eller arbeidssøker.
 
Råd for arbeidsgivere
 
NAV ønsker med de nye informasjonsidene å nå flere med psykiske helseproblemer slik at disse får hjelp til å komme i arbeid eller aktivitet, eller hjelp til å mestre den jobben de allerede har. For å gjøre informasjonen tilgjengelig for flest er et samarbeid med helsetjenesten helt nødvendig for å lykkes. Derfor har også NAV egne nettsider om psykisk helse og arbeid.
 
www.nav.no/psykiskhelse finner du informasjon om NAVs tiltak og tjenester for mennesker med psykiske problemer, kontaktinformasjon til ressurspersoner på området og informasjon rettet mot arbeidsgivere og arbeidstakere, arbeidssøkere og kolleger. I tillegg kommer det jevnlig artikler som viser gode eksempler fra tiltak og tilbud rundt om i landet.
 
Råd for helsetjenesten
 
www.helsedirektoratet.no/psykisk under menypunktet Arbeid og psykisk helse, finner du informasjon for ansatte i helsetjenesten. Her kan du lese om tilrettelegging og alternativer til sykmelding ved psykiske problemer og forebyggende tiltak som virker.
 

Legg til kommentar

19. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?