Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Økt innsats mot vold på arbeidsplassen
Del artikkelen med venner og kolleger

Over 125 000 blir utsatt for vold og trusler på arbeidsplassen hvert år ifølge Arbeidstilsynet. En ny landsomfattende kampanje skal øke kunnskapen ute i virksomhetene.
 
Prosjektet som startes 1. september skal spesielt rettes mot serviceyrker der man ofte kan møte truende personer. Denne gruppen har større risiko for å bli utsatt for vold og trusler og Arbeidstilsynet ønsker derfor å prioritere arbeidet med dem.
 
Hvordan forebygge?
 
Kampanjen skal blant annet sikre at arbeidsplassen har gode rutiner for håndtering av vold og trusler, og vil kartlegge bedriftens planer for slike situasjoner. Bedrifter som ikke møter Arbeidstilsynets krav risikerer pålegg.
 
Arbeidstilsynet anbefaler bedriften å kartlegge de ansattes risiko for vold og trusler og undersøke løsninger på de problemer som kan oppstå. Dette må følges opp med en handlingsplan der ansvar og tidsfrister går klart frem.
 
I tillegg er det viktig med opplæring og informasjon slik at de ansatte er godt kjent med rutinene. Det bør dessuten fokuseres på trygghetsrutiner, for eksempel ved at man alltid har en kollega til stede i situasjoner der det kan oppstå vold.
 
Overvåking og alarm kan også være et viktig virkemiddel på utsatte arbeidsplasser. For at disse skal være effektive må de kontrolleres jevnlig og de ansatte må ha gode rutiner for hva man skal gjøre dersom en alarm går.
 
Konferanse om vold og trakassering
 
Partene i arbeidslivet, Arbeidstilsynet og Fornyings- og administrasjonsdepartementet inviterer til en konferanse om trakassering og vold på arbeidsplassen den 20. oktober i Lillestrøm. Formålet med konferansen er å bidra til økt oppmerksomhet blant arbeidsgivere, arbeidstakere og deres representanter om trakassering og vold på arbeidsplassen.
 

Legg til kommentar

21. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?