Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Unge med trua på framtida
Del artikkelen med venner og kolleger

Er du ung og mann har du mye større tro på framtida enn om du er gammel og kvinne. Unge menn tror på en lys fremtid. 

Nordmenn generelt er mer optimistiske til framtida og norsk økonomi i år enn vi var på samme tid for et år siden. De fleste ser lysere på privatøkonomien og landets økonomi.
 
Det viser en undersøkelse av nordmenns tiltro til økonomien framover, utført av Epsi-Norway. Tendensen om økende framtidstro er den samme i alle gupper, men spesielt unge menn tror på en positiv framtid.
 
- Fremgangen i tiltroen til fremtidig økonomi i forhold til i fjor, i kombinasjon med at nordmenns tiltro til egen økonomi er tilbake på nivået i 2007, gjør at man har en god indikasjon på at etterspørselen i økonomien vil ta seg opp i tiden som kommer, sier daglig leder Fredrik Høst i EPSI Norway til Dine Penger.
 
Tror på positiv økonomi
 
Unge under 29 år ser klart mest positivt på framtida. Der lever over 50 % i tro på en positiv økonomi i tiden framover, mens bare 42 % av aldersgruppen 40-49 år er like optimistisk.
 
Mens de unge har en blomstrende lett hverdag, er det ikke spesielt grønt gress på den andre siden for den eldre garde. Eldre over 50 års tro på egen privatøkonomi; 38,6 % har store forhåpninger framover om en optimistisk tid.
 
Blant ungfolene har hele 50 % av de under 29 år stor tro på egen privatøkonomi.
 
Kvinner mer negative
 
Menn er litt mer optimistiske enn kvinner. For mens 46 % av alle menn har tro på en positiv utvikling for Norges økonomi, er det bare 42 % av kvinnene som tenker det samme.
 
I trua på privatøkonomien står også mennene frem. Privat mener 45 % av mennene at økonomien kommer til å gå bra, mens 41 % av kvinnene ser like lyst på det.
 
Gir opp selvstendig næringsvirksomhet i løpet av 12 måneder
 
Mens unge har trua på fremtiden, er det tegn som tyder på noe annet. For mange av dem som starter selvstendig næringsvirksomhet, ender virksomhetens virke innen ett år har gått.
 
Det ser ut som om poenget er å skaffe seg erfaring for samme type virksomhet, og erfaring i arbeidslivet, før man starter opp egen virksomhet. Da er sjansen for å lykkes mye større, skriver SSB (Statistisk Sentralbyrå).
 
En rapport fremarbeidet av forsker Lasse Sigbjørn Stambøl, viser dette. Den tar for seg evnen til opprettholdelse og suksess som selvstendig næringsdrivende. Analysen er basert på tidsserier og er hentet fra perioden 1994 til 2005.
 
38 % av de som startet som selvstendig næringsdrivende i 1996 og i 2002, ga opp innen 12 måneder. Av de som startet opp i 1996, hadde 49 % avsluttet innen to år og vel 55 % i løpet av tre år. I gruppen med oppstart i 2002 var de tilsvarende andelene 51 og 55 %.
 
tylex;>online book
x;>online book (10.11 2009)

Legg til kommentar

19. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?