Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Vil nekte tunge menn arbeid i Nordsjøen
Del artikkelen med venner og kolleger

Flere hundre står i fare for å miste helsesertifikatet som følge av fylkesmannen i Rogaland sine nye krav til maksimal vekt for arbeidere i Nordsjøen. Industri Energi mener vektgrensen er et brudd på arbeidsmiljøloven og lover kamp for at de ansatte skal kunne fortsette i sin jobb.

120 kg eller et livmål på 115 cm er grensen for vekt og magemål for å jobbe offshore i Nordsjøen. Fylkesmannen og fylkeslegen i Rogaland mener overvekt skaper økt risiko i på oljeplattformene og har satt tøffe grenser for mange som arbeider i olja. Ettersom kravene ikke tar utgangspunkt i BMI vil høye menn komme spesielt dårlig ut.

Fylkeslegen begrunner de nye kravene med tryggheten offshore, og viser bl.a. til dimensjonering av rednings- og evakueringsmidlene. Flere livbåter er dimensjonert for kroppsvekt opp til 100 kg, eller kun for standard vekt på 75 kg. På samme måte kan livmålet overstige dimensjoneringen i livbåtene eller andre redningsutstyr, og fylkeslegen mener derfor at overvekt truer tryggheten.

Brudd på arbeidsmiljøloven

Det er heller ikke nødvendig å bryte begge grensene for å få inndratt helsesertifikatet, en av grensene er nok.

- Fylkesmannen og fylkeslegen viser alvorlig uforstand i tjenesten. Dette er helt horribelt. Dette er et menneskesyn vi ikke kan være bekjent av. Det er også etter vår mening brudd på arbeidsmiljøloven om et inkluderende arbeidsliv, sier Ketil Karlsen, fagsjef for HMS i fagforeningen Industri Energi.

I følge Karlsen kan flere hundre stå i fare for å miste sitt helsesertifikat som følge av de skjerpede reglene. Han lover at saken vil bli fulgt opp av forbundet, og utelukker ikke politisk streik.

[Les pressemelding fra fylkeslegen i Rogaland]
[Les artikkel hos Industri Energi]


Legg til kommentar

19. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?