Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Plan for IA-arbeidet
Del artikkelen med venner og kolleger

Oppfølging av IA-avtalen og arbeidet for å redusere sykefraværet er en prioritert sak for Regjeringen. Nå har arbeidslivs- og pensjonspolitisk råd vedtatt en handlingsplan som skal sikre systematisk oppfølging.

– I løpet av den korte tiden den nye avtalen har virket, har vi sammen med partene i arbeidslivet økt innsatsen for å få bedre og varige resultater av IA-arbeidet, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

Partene i arbeidslivet og regjeringen krever økt oppfølging på virksomhetsnivå for å se bedre resultater. Les mer om det her.

Systematisk oppfølging

Arbeidslivs- og pensjonspolitisk har ansvar for oppfølging av IA-avtalen på vegne av regjeringen og partene i arbeidslivet. Minimum 2 ganger i årdet skal rådet sette IA-avtalen på dagsorden i felles møter for arbeidsministeren og lederne i hovedorganisasjonene. Her vil rapportering på aktiviteter og oppnådde resultater vil være viktige tema.

Arbeids- og pensjonspolitisk råd vedtok i dag en handlingsplan for hvordan man skal følge opp IA-avtalen og protokollen. En partssammensatt gruppe skal sikre systematisk oppfølging. Rådet ble enige om et felles budskap til IA-virksomhetene: ”Hva betyr ny IA-avtale for din virksomhet?”.

Rådet har i tillegg ansvaret for å gjennomføre den årlige nasjonale IA-konferansen som skal finne sted i desember 2010. Her skal både myndighetene og organisasjonene være representerte med deltakere på høyt nivå.

IA-avtalen oppdateres

Den nye avtalen og protokollen ble underskrevet av partene i februar for å forebygge og redusere sykefraværet og styrke inkluderingen i arbeidslivet. For IA-virksomheter skal den nye IA-avtalen signeres i løpet av høsten 2010.

– Nå starter vi det nye felles løftet for å få ned sykefraværet og inkludere flere i arbeidslivet. Alle er enige om at vi må få bedre resultater av IA-arbeidet. Møtet i dag viser at vi har fått en god start på denne prosessen. Vi vet at systematisk oppfølging virker i den enkelte bedrift, og på samme måte har jeg tro på at partene i avtalen skal oppnå resultater når vi samarbeider systematisk, sier Bjurstrøm.

[Les pressemelding fra AD]


Legg til kommentar

01. oktober, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?