Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Forenkler skjemaveldet
Del artikkelen med venner og kolleger

Nye grep tas for å gjøre kravene til rapportering for norske virksomheter enklere. Økt gjenbruk av informasjon og enklere signering skal gjøre rapporteringen via Altinn mer effektiv.

Daglig leder skal byttes ut, styresammensetningen er endret eller bedriften har flyttet til ny adresse – dette er opplysninger som norske bedrifter må innrapporter til Enhetsregisteret og Foretaksregisteret. Prosessen kan bli uforholdsmessig tidkrevende.

- Vi har sett at dagens krav er utformet for papir, og det er til hinder for effektiviseringen, sier nærings- og handelsminister Trond Giske i et intervju med Finansavisen.

En signatur nok

Men nå blir det slutt på at bedrifter må bruke tid og ressurser på å sende dokumenter hit og dit, for å få samlet nødvendige navnetrekk.

- I løpet av oktober kommer det et forslag til endring i foretaks- og enhetsregisterloven som skal gjøre det tilstrekkelig med en signatur på meldinger som skal inn. Forslagene ble godt mottatt i høringsrunden, og næringslivet ønsker denne utviklingen velkommen, sier statsråden til avisen.

Han understreker at lovforslaget gjelder meldinger som skal rapporteres elektronisk via Altinn-portalen. Bedrifter skal kunne gi én ekstern person fullmakt til å signere.

Gjenbruk av data

- Muligheten for gjenbruk av dataene gjør at det blir færre skjemaer for bedriftene å fylle ut, elektronisk utfylling av informasjon er raskere og enklere enn på papir og sikkerheten forbundet med disse løsningene er på høyden med den vi kjenner gjennom for eksempel nettbanker. Og med elektronisk innmelding begrenser man risikoen for at utenforstående blander seg inn, sier Giske.

Forslaget er et ledd i regjeringens forenklingsarbeid som fra myndighetenes side er ment å bidra til at bedriftene frigjør tid.

- Dette er et første viktig skritt. I dag skjer rundt 45 prosent av innrapporteringen til det offentlige elektronisk. Målet er 95 prosent innen 2012, sier statsråden.

[Les pressemelding fra NHD]


Legg til kommentar

18. januar, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?