Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Arbeid i kulden
Del artikkelen med venner og kolleger

Flere arbeidstakere opplever perioder med arbeid i kalde omgivelser. STAMI inviterer nå til seminar der de presentere en rapport om menneskers evne til å tilpasse seg kulde og effekten av å jobbe i kulden.

- Kulde kan ofte være en ekstra belastning, og hvor godt vi tåler det kan blant annet avhenge av hvor lenge vi er utsatt for kulde, tid på døgnet, alder og kjønn. Hva vet vi egentlig om konsekvenser av arbeid i kalde omgivelser, spør STAMI i invitasjonen til frokostseminaret den 14. oktober.

Det finnes mye kunnskap om menneskets evne til å tilpasse seg kortvarig kulde. Blant annet brukes nedkjøling på nerveceller og hjerteceller hos pasienter i dag under kirurgiske inngrep.

Kuldetoleranse

På oppdrag fra LO har STAMI utarbeidet en rapport som skal se på hvilken belastning det er å jobbe i kulde. Det er flere forhold som kan påvirke evnen til å arbeidet i kalde omgivelser, og man ser derfor spesielt på 3 tilfeller i rapporten der man ønsker å etablere kunnskapsstatus om kuldetoleranse.

  • ved langvarige arbeidsperioder
  • kuldetoleranse under nattarbeid eller skiftarbeid (betydningen av døgnrytmer for kuldetoleranse)
  • kuldetoleranse hos eldre arbeidstakere
  • kjønnsforskjeller i kuldetoleranse.

En overordnet målsetting var å utrede forhold som kan ha relevans for arbeid innen industri- og petroleumsvirksomhet.

STAMI skiller på 2 typer arbeid i kalde omgivelser. Den første typen innebærer arbeid i kulde utendørs med eksponering for vind og varierende fuktighet. Den andre typen omfatter arbeid i kulde innendørs i regulert klima. 

[Les mer om seminaret og meld deg på hos STAMI]


Legg til kommentar

19. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?