Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


FFO misfornøyd med regjeringens prioriteringer
Del artikkelen med venner og kolleger

I statsbudsjettet understreker regjeringen sin satsning på arbeid og velferd. Allikevel påpeker Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) at bevilgningene for å inkludere flere funksjonshemmede reduseres.

- Til tross for lovnader om innsats for å få flere funksjonshemmede i jobb, er det svært vanskelig å få øye på en satsning på dette området i Regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år, heter det i en pressemelding fra FFO.

Tall fra SSB viser at 78 000 funksjonshemmede ønsker jobb.

Færre på arbeidsmarkedstiltak

Bevilgningen til arbeidsmarkedstiltak gir rom for om lag 71 200 tiltaksplasser i gjennomsnitt i 2011. Regjeringen vil innenfor det totale tiltaksnivået styrke innsatsen overfor deltakere på kvalifiseringsprogrammet.

FFO er skuffet over en reduksjon på 7 000 tiltaksplasser sammenlignet med nivået som ble foreslått i fjorårets statsbudsjett. Dessuten ønsker FFO at regjeringen vil øke bevilgningene til funksjonsassistentordningen, som i budsjettet kun er justert i henhold til lønn.

Det er derfor vanskelig for FFO å se at regjeringen nå arbeider med en egen sysselsettingsstrategi for flere funksjonshemmede i jobb.

Positive grep

Noen lyspunkter finner FFO i statsbudsjettet. Blant annet er det positivt at Bruken av arbeidsmarkedsordningen med tidsubestemt lønnstilskudd (TULT) øker jevnt. I statsbudsjettet forteller regjeringen at det i 1. halvår 2010 var til sammen 2.200 deltakere i ordningen, mot 1.550 i 2009. Også antallet personer på varig tilrettelagt arbeid (VTA) er økende. I første halvår 2010 deltok i gjennomsnitt 8.360 personer på tiltaket; en økning på 260 sammenlignet med i 2009.

I tillegg vil NAV få noe økte midler til å håndtere oppgavene som følger med den nye IA-avtalen.

[Les pressemelding fra FFO]
[Les pressemelding fra AID]


Legg til kommentar

15. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?