Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Må rapportere oppfølging av sykemeldte
Del artikkelen med venner og kolleger

Det er nå ni uker siden de nye reglene for oppfølging av sykemeldte trådte i kraft. Dermed skal de første rapportene om oppfølging av sykemeldte sendes inn, og NAV håper arbeidsgiverne har oppdatert sine rutiner i tide.

 – Vi håper arbeidsgivere har fått med seg de nye fristene for rapportering, sier seksjonssjef May Britt Christoffersen i Arbeids- og velferdsdirektoratet.

1. juli 2011 trådte en rekke endringer i kraft for oppfølging av sykmeldte. Samtidig opplyste NAV at arbeidsgivere selv har ansvaret for å følge opp i tråd med disse endringene, og at man risikerer gebyr ved mangel på oppfølging.

Viktig med oppdaterte rutiner

Arbeidsgiver skal innen 4 uker sende kopi av oppfølgingsplanen til arbeidstakers sykmelder. I tillegg må man innen 7 uker kalle inn til dialogmøte.

For rapportering til NAV skal man Innen arbeidstaker har vært sykmeldt i ni uker sende rapport om sykefraværsoppfølgingen. Det er to dokumenter som skal sendes inn:
  • Rapport om oppfølging av sykmeldt arbeidstaker (nytt NAV-skjema:)
  • Oppdatert versjon av Oppfølgingsplan  

Merk at NAV sender ikke lenger ut brev med påminnelse om at fristen nærmer seg, og dersom rapporteringsskjema og/eller oppfølgingsplan ikke er mottatt i NAV innen ni ukers sykefravær, sendes automatisk ut Forhåndsvarsel om sanksjon. Der gis det ny frist for innsending på tre uker.

Det vil bli ilagt overtredelsesgebyr uten nærmere forvarsel hvis rapportering fortsatt mangler eller NAV ikke har fått annen tilbakemelding innen fristen.

[Les mer i pressemelding fra NAV]

In Absentia er et verktøy der rapporteringsskjemaet er en del av rutinene for oppfølging. Tjenesten driftes av Absentia.no, og hjelper personalansvarlig o.a. på arbeidsplassen til å følge opp sykefravær i tråd med NAV sine retningslinjer. 
Les mer om In Absentia her.


Legg til kommentar

19. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?