Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Satser på jobb til funksjonshemmede
Del artikkelen med venner og kolleger

Regjeringen presenterte i Statsbudsjettet en ”Jobbstrategi for personer med nedsatt funksjonsevne”.

Det manglet ikke på rosende ord da arbeidsminister Hanne Bjurstrøm og barne-, likestillings, og inkluderingsminister Audun Lysbakken presenterte strategien for funksjonshemmedes organisasjoner og partene i arbeidslivet. De ble begeistret over at jobbstrategien var blitt en virkelighet.
 
- Uavhengig av opp- og nedgangskonjunkturer, uavhengig av trepartssatsingen på et mer inkluderende arbeidsliv og uavhengig av hvem som har styrt, så har de ikke klart å få andelen funksjonshemmede i arbeidslivet opp. Da er det på tide med både selvransaking og nye grep, sa Hanne Bjurstrøm til arbeidslivinorden.org da hun presenterte regjeringens strategi for å få flere funksjonshemmede i jobb.
 
Vil ha jobb
 
Arbeidsprosenten blant funksjonshemmede har i mange år vært lav. Blant nordmenn generelt er 77 prosent av befolkningen i jobb, mens bare 43 prosent av de funksjonshemmede kan si det samme.
 
Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser tall fra 2.kvartal som tilsier at 78 000 ikke-arbeidende funksjonshemmede ønsker seg jobb. 22 000 av dem er under 30 år.
 
Jobbstrategien går direkte inn på denne gruppen, altså arbeidsledige funksjonshemmede under 30 år som ønsker seg jobb. Fokus ligger på overgangen mellom skole og jobb.
 
- Andelen unge uføre er stadig økende, og vi vet ikke hvorfor det skjer. Det bekymrer. Det er tragisk for dem som skal starte i arbeidslivet og ikke kommer inn, og det er dyrt for samfunnet. Derfor er dette viktig, og vi skal lykkes, sa Bjurstrøm videre.
 
Lysbakken vil redusere diskriminering
 
Norges likestillingsminister Audun Lysbakken var frempå med å annonsere at han er opptatt av tiltak for å redusere diskriminering av funksjonshemmede i arbeidslivet ut fra et likestillingsperspektiv.
 
Lysbakken tok også for seg de samfunnsøkonomiske konsekvensene av å ”ta alle krefter i bruk”. Han tok initiativ til en samfunnsøkonomisk analyse for å belyse de økonomiske konsekvensene av at flere funksjonshemmede kommer i arbeid.
 
”Jobbstrategi for personer med nedsatt funksjonsevne” belyser en mengde tiltak som skal trå i verk i løpet av neste år. Blant annet foreslår Regjeringen å styrke den arbeidsrettete innsatsen med 500 tiltaksplasser og å bevilge 25 millioner til tilretteleggingstilskudd til arbeidsgivere.
 

Legg til kommentar

18. januar, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?