Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Fått nok av hets av funksjonshemmede
Del artikkelen med venner og kolleger

Med økonomiske nedgangstider følger et behov for å utpeke syndebukker, og i Danmark har hetsen blitt rettet mot de funksjonshemmede.

Nationen skriver i en politisk kommentar at de funksjonshemmede får skylden for at kommuneøkonomien er så dårlig i Danmark. I tillegg til nedskjæringer blir altså funksjonshemmede direkte hetset.
 
I Danmark har Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon en søsterorganisasjon som ønsker å sette en stopper for dette gjennom en nystartet kampanje.
 
Får skyld for dårlige barneskoler
 
Stig Langvald er leder i Danske Handicaporganisasjoner, og mener hetsen er å finne over alt. Fra media til vanlig omgangskrets, sier han.
 
- Danmark blir mer og mer segregert. Hver gang økonomien blir diskutert, er det vi som får skylda. For eksempel for at barnas skole er for dårlig. Det er en ydmykende og stigmatiserende retorikk, sier Langvad til Nationen.
 
Danske Handicaporganisasjoner så ingen annen utvei enn å ta saken i egne hender, og dannet i våres en kampanje de navnga ”Stop hetzen”. I løpet av relativt kort tid fikk de fram en allianse med brukerorganisasjoner og fagorganiserte.
 
Vil finne løsninger
 
Neste steg er en høring i Folketinget 7. desember. Der håper de å få politikerne fra de ulike partiene i tale. I tillegg venter de spent på den nye regjeringen – som har sagt at de ønsker en annen velferdspolitisk agenda.
 
- Dette er en tragisk utvikling for Danmark. Vi kjenner oss ikke helt igjen i dette her i landet, sier FFOs generalsekretær Liv Arum på FFOs nettsider.


Legg til kommentar

18. januar, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?