Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


St. Olavs Hospital årets seniorinitiativ 2011
Del artikkelen med venner og kolleger

Statsråd Rigmor Aaserud delte ut prisen for SSP under en IA-konferanse. Grunnlaget for kåringen var blant annet at seniorpolitikk var blitt et satsningspunkt for bedriften.

- St. Olavs Hospital er en verdig vinner av ”Årets seniorinitiativ 2011”, som i sitt verdigrunnlag og gjennom praktisk personalpolitikk viser at deres ansatte er bedriftens viktigste ressurs. Det må også fremheves at satsingen har et økonomisk aspekt med en målsetting om økt effektivitet, sier Kari Østerud, direktør i Senter for seniorpolitikk (SSP) til SSPs egne nettsider.
 
Organisasjonsdirektør Heidi Magnussen ved sykehuset, ble tatt på sengen av nyheten.
 
- Jeg fikk beskjeden rett før et personalmøte og hadde mest lyst til å rope det ut, men jeg måtte vente til i dag. Prisen er en skikkelig opptur for oss, sier hun.
 
Satsning sementert i hele bedriften
 
Det er spesielt to grunner til at St. Olavs Hospital i Trondheim vant kåringen. De er som følger:
 
Det positive verdigrunnlaget for den seniorpolitiske satsningen: både arbeidsgivers syn på viktigheten av kompetanse og arbeidskraft, og betydningen av at arbeidstakerne føler seg verdsatt og respektert. I tillegg kommer den økonomiske biten.
 
Satsningen er forankret i alle ledd i organisasjonen: ledelse, ansatte, styre og hos tillitsvalgte og verneombud.
 
Juryen skrev blant annet om kandidaten at grunnlaget for kåring var at bedriften har: ”gjort seniorpolitikk til et eget satsingsområde for virksomheten. Formålet med den seniorpolitiske satsingen er at seniorer skal motiveres til lengre yrkesaktivitet, og at St. Olavs Hospital kan benytte denne arbeidskraften og kompetansen på best mulig måte.”
 
Fungerte ikke fra første steg
 
Det tok noe tid før St. Olavs Hospital fikk dreisen på seniorpolitikk.
 
- De første seniorpolitiske tiltakene ved sykehuset besto av ekstra fridager, alternativt penger, men ordningen omfattet ikke leger og sykepleiere. Dette var det en del misnøye med, sier HR-rådgiver Perly Kristiansen.

Ordningen gikk til full evaluasjon i 2008, og en sammensatt arbeidsgruppe ble innkalt. De startet et grundig arbeid med en ny tiltaksplan. Spørsmålet var hvordan St. Olavs Hospital skulle få flere til å stå lenger i arbeid.
 
Hospitalet vedtok ny seniorplan sommeren 2009. Denne gjelder alle yrkesgrupper og består av:
- Bevisstgjøringstiltak. Eksempelvis opplæring av ledere, informasjon om seniortiltakene, seniorkurs, pensjonsinformasjon, mentor- og fadderordninger.
- Utviklingstiltak. Heri ligger opplæring og kurs, vedlikehold og utvikling av kompetanse. I tillegg mulighet for studiepermisjon, motivasjonsprogram og individuell veiledning.
- Såkalte seniordager, som er: 4 ekstra fridager per år fra fylte 60 år, 6 ekstra fridager fra fylte 62 år og 8 ekstra fridager fra fylte 65 år.
 
Kurs om arbeidsglede for arbeidstakere over 55
 
Et annet av tiltakene er et fire dager langt kurs som kalles ”Arbeidsglede 55 +”. Til nå har 200 personer over 55 år søkt seg til og gått kurset. Pågangen er stor, og da siste kurs ble gjort kjent, søkte 120 personer, mens kun 40 kom med.
 
e.com >online book
x;>online book=position:ab

Legg til kommentar

25. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?