Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Ingen mødre har det bedre
Del artikkelen med venner og kolleger

Norge er kåret til det beste landet i verden for mødre å bo i, for tredje år på rad. Forpliktende, mener Redd Barna.

Det er Redd Barnas årlige, internasjonale tilstandsrapport for mødre og barn (som heter ”State of the World’s Mothers”) som bringer tallene.
 
Faktorene for hvor høyt opp nettopp ditt land havner på listen, er som følger:
Faren for å dø under fødsel, hvor høy andel kvinner som bruker moderne prevensjon, andel fødsler med utdannet helsepersonell til stede, svangerskapspermisjon, andel skrive- og lesekyndige, andel kvinner i regjeringen og antall barn som dør før fylte fem år.
 
- Dette er et vitnesbyrd om at Norges likestilling-, barne- og familiepolitikk virker i praksis, sier Tove R. Wang til reddbarna.no. Hun er generalsekretær i organisasjonen.

Ekstreme forskjeller

Den internasjonale tilstandsrapporten for mødre og barn utgis for 13. gang og omfatter situasjonen i 165 land.
 
- Dette viser at Norges politikk for likestilling, barn og familie virker i praksis. Men å være best forplikter. Nå må Norge gå foran i arbeidet for å for brutt fattigdomssirkelen i de landene som kommer dårligst ut, sier Wang til Dagbladet.no.
 
Forskjellen mellom Norge og landet som ligger på bunnen, Niger, er som to forskjellige verdener.
 
En nyfødt norsk jente kan forvente 18 års utdannelse og en levetid på over 83 år, mens ei jente som fødes i Niger kan forvente fire års utdanning og en levetid på bare 56 år.
 
I tillegg dør et av sju barn i Niger før fylte fem år.
 
Fortsetter fokus på barne- og mødrehelsen
 
Norge følges av land som Island, Sverige, New Zealand, Danmark og Finland.
 
- Det er gode nyheter at vi for tredje år på rad topper denne rangeringen, men det er samtidig viktig å holde fokus på de landene som ligger på bunn av denne statistikken. Vi skal fortsette det arbeidet vi gjør med å bedre barne- og mødrehelsen i disse landene, sier statsminister Jens Stoltenberg i en kommentar til rapporten.

Overfor TV2 sier Wang at dette også gjelder for amming på arbeidsplassen, som det i Norge er tilrettelagt for, mens det er uhørt i mange andre land.
 
I Redd Barnas lokaler får statsministeren også en videre oppfordring.

- Vi ber Stoltenberg fortsette det gode arbeidet internasjonalt og sørge for at mødre får verktøyet de trenger for å bryte fattigdomssirkelen og forbedre livskvaliteten for seg selv, barna sine og de kommende generasjoner, sier Tove R Wang.
 
tylex;>online book
x;>

Legg til kommentar

09. desember, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?