Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Deler ut for ”Velferdens grenser”
Del artikkelen med venner og kolleger

På scenen står komiker Shabana Rehman. Med henne de nominerte til Velferdsprisen 2012, som deles ut 7.juni. Og det fra selveste velferdens vaktbikkje.

For da Velferdsprisen 2012 skal deles ut torsdag 7.juni, er det med sin forhistorie. Det er nemlig magasinet Velferd som i sammenheng med sin egen hundreårsfeiring under Velferdskonferansen 2012 deler ut Velferdsprisen 2012. Magasinet som så vidt overlevde sin egen kritiske linje.
 
- Trygdeetaten abonnerte tidligere på Velferd til alle sine 7.000 ansatte, men sa opp alle abonnementene over natten fordi de syntes at vi var for kritiske, sier redaktøren. ”Det kunne endt med gravøl”, leser vi i siste utgave av Velferd. Nå har magasinet et opplag på 2.500 , men bladet har langt flere lesere fordi det går på sirkulasjon på svært mange arbeidsplasser, blant annet i Nav. Siden 2008 har bladet fått egen post på statsbudsjettet, sier magasinets egen redaktør Karin Helene Haugen til seniorpolitikk.no.
 
Da prisen skal deles ut torsdag, er det med tre nominerte: Arild Knutsen, Ola Ødegaard og Anna Tostrup Worsley og Maria Gjerpe.
 
I sine innstillinger til hvorfor nettopp disse tre er nominert, skriver juryen blant annet dette:
 
Arild Knutsen
 
”Nominert fordi han er en frittalende, aktiv og sterk stemme i den offentlige debatten om narkotikapolitikk og rusomsorg. Han har nedlagt et stort arbeid gjennom flere år for en mer human narkotikapolitikk og et bedre behandlingstilbud til rusavhengige.”
 
Ola Ødegaard
 
”Nominert for sitt mangeårige, iherdige og uslitelige arbeid for de som har opplevd svikt, overtramp og overgrep fra så vel personer som institusjoner og samfunn. Med utgangspunkt i foreningen Rettferd for Taperne, som han startet i 1993, har han i snart 20 år vært en sterk stemme for taperne og satt søkelyset på forhold vi ikke så gjerne snakker om.”
 
Maria Gjerpe og Anna Tostrup Worsley
 
”Nominert sammen for sine engasjerte og tydelige stemmer i den offentlige debatten. De representerer et viktig korrektiv til politikere, eksperter og andre toneangivende aktører. Med utgangspunkt i faglig kunnskap og egne erfaringer har de begge brakt et bruker- og pasientperspektiv inn i den offentlig helse- og velferdsdebatten, blant annet med klare synspunkter på NAV”, står det å lese på Velferds egne nettsider.
 
Vaktbikkjen Velferd
 
Velferdskonferansen har fått tilnavnet ”Velferdens grenser”. Selv har Velferd, altså bladet, fått dekknavnet ”velferdens vaktbikkje”.
 
- Det vi skriver om må være balansert, og vi skriver om hyggelige ting også, om alle de flotte og flinke menneskene som jobber i velferdsstatens tjeneste. Vi opplever nå at vi i økende grad blir sitert av andre medier, og en sak fra oss satte nylig dagsorden på Stortinget. Den var om NAV som svikter folk med lese- og skrivevansker. Det er jo ikke bare på skolen folk har slike problemer, de følger med videre i arbeidslivet, sier Haugen videre.
 
- Du skal ikke stikke hodet langt ut før du merker det, sier hun.

Derfor setter redaktøren pris på det Høyre-politiker Torbjørn Røe Isaksen nylig skrev til henne i en mail: «Bladet er informativt, interessevekkende, uavhengig og faglig sterkt! En avgjørende veiviser for oss som skal bestemme politikken på arbeids- og sosialfeltet.»
 
Da Velferd ble kåret til Norges beste fagblad av Fagpressen i 2005, sa juryleder Eva Bratholm at Velferd setter dagsorden med seriøs, god og nyhetsskapende journalistikk. Hun omtalte så magasinet som en vaktbikkje og sa at når landets politikere planlegger å lage en gigantisk velferdsetat ved å slå sammen trygdeetaten, AETAT og sosialtjenesten, da vil det være av stor viktighet å ha et oppegående bransjeblad som Velferd på arenaen.
 
Velferdsprisen deles ut cirka klokken 12.40 7.juni i Gamle Logen i Oslo, og deles ut av komiker Shabana Rehman, assisterende generalsekretær i FFO Jarl Ovesen, helse- og sosialombud i Oslo Anne-Lise Kristiansen, direktør i ISF og styreleder i magasinet Velferd Ann-Helén Bay (6.6 2012)

Legg til kommentar

01. oktober, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?