Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Eldre står lenger i jobb en før
Del artikkelen med venner og kolleger

De over 50 år ønsker å jobbe enda lengre enn tidligere, viser ny rapport.

Våre seniorer i arbeid er hardføre ansatte. Flere norske seniorer står nemlig lengre i jobb, og får følge av seniorkjendiser: de ”nekter” å gi seg.
 
En ny NAV-rapport melder at 50-åringer i dag ikke har planer om å gi seg med det første. 50-åringen kunne nemlig i 2011 forvente seg å være i fulltidsstilling i elleve år framover.
 
- I offentlig sektor har man gjort det gunstig å gå av med pensjon tidlig istedenfor å stimulere folk økonomisk til å jobbe lenger, sier Kari Østerud, direktør for Senter for seniorpolitikk (SSP) til E24.no.
 
Hun og SSP jobber for å bedre seniorpolitikk i arbeidslivet. Østerud melder at IA-avtalen var et godt trekk, men altså at tilretteleggingen for seniorer i arbeidslivet ikke har klaffet helt ennå.
 
Vekk med aldersgrenser
 
Østerud ønsker et oppgjør med særaldersgrenser velkommen.
 
- I tillegg opererer vi med mange utdaterte særaldersgrenser som er modne for revidering. De fleste særaldersgrensene ble laget på 50-og 60-tallet, hvor arbeidslivet var hardere og folk levde kortere, er hennes mening.
 
SSP-direktørens forslag ovenfor E24.no er å innføre helsesjekker istedenfor å operere med absolutte aldersgrenser.
 
- Man kan kalle inn folk til sjekker for å fornye et helsesertifikat istedenfor å forholde seg til en øvre aldersgrense, litt sånn som man gjør det i enkelte jobber i Nordsjøen, forklarer hun.
 
Eggen: - Ut og gjør noe!
 
Blant de over 50 som ikke ønsker å gi seg – og som er kjendis, finner vi den tidligere suksessfulle Rosenborg-trener Nils Arne Eggen med sine 70 år. Han har ikke tenkt å gi seg i arbeidslivet, til tross for at han har nådd pensjonsalder. I intervju med E24.no sier han:
 
- Jeg er pensjonist, men ikke pensjonert. Jeg pleier å kalle meg selv en pensjonert periodearbeider - jeg jobber i perioder, og kan selv velge når og hvor mye jeg vil arbeide. Jeg kan ikke sitte i sofaen og stirre i veggen, det gidder jeg bare ikke. Jeg må ut og gjøre ting! Det bør alle gjøre, er Eggens oppfordring.
 

Legg til kommentar

22. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?