Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Vi blir flere og flere
Del artikkelen med venner og kolleger

Vi er godt over fem millioner nordmenn i landet, og vokser stadig. Minister Navarsete er glad for vekst over hele landet.

Statistisk Sentralbyrå (SSB) melder i sin siste befolkningsstatistikk at folketallet har økt med 14 600 personer, til 5 017 500 per 1.juli 2012, i årets andre kvartal. Det eneste fylket i landet som ikke opplevde folkevekst, var Oppland, som opplevde en liten nedgang.
 
I samme periode skjedde 15 600 innflyttinger til Norge. Selvfølgelig flyttet noen ut også, nærmere bestemt 6 400. Samlet sett for andre kvartal ga det et samlet flytteoverskudd på 9 200, faktisk en nedgang fra fjorårets 9 800.
 
Vekst over hele landet
 
Høy folkevekst i både første og andre kvartal, gjorde at folketallet til sammen økte med 31 600 i første halvår. Dette igjen var en nedgang på 1 000 fra året før, men også den tredje største veksten noen gang.
 
Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete er fornøyd:
 
- Jeg gleder meg over at veksten i befolkningen skjer i hele landet, fra storby til småsamfunn, sier Navarsete i en pressemelding.
 
For 183 av 305 kommuner hadde vekst, noe som er på samme nivå som en har hatt de siste tre årene. På femte året på rad har de minst sentrale kommunene i landet hatt en samlet økning i folketallet i andre kvartal.
 
- Vi ser at den positive utviklingen med vekst i befolkningen i hele landet fortsetter. Innvandringen betyr mye for veksten, særlig i de minste kommunene i Norge, sier Navarsete videre.
 
Polakker og litauere flytter inn
 
Blant innvandrerne, innflytterne, til landet er det flest polakker og litauere. Tallet på personer med pass fra Litauen eller Polen nådde en vekst på 2 000 polakker og 1 450 litauere, ”netto”:
 
For i alt flyttet omkring 2 400 polakker inn og 1 600 litauere, i andre kvartal 2012. Samtidig valgte henholdsvis 400 og 130 polakker og litauere ut av trollenes hjemland.
 
Andre nasjonaliteter som nådde stor nettoinnvandring, er personer fra Somalia og Eritrea, med respektive 750 og 400 flere inn-, enn utflyttinger.
 

Legg til kommentar

17. mai, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?