Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Verdens beste økonomi kåret
Del artikkelen med venner og kolleger

Norge regnes for å være det beste landet å bo i, men økonomilistene topper vi ikke.

Madagaskar, Luxembourg, Libya, Mongolia og, vel, USA, er landene som nevnes når Det internasjonale pengeforbundet (IMF) skal gjøre opp status for verdens flinkeste land innen faget økonomi.
 
Dog innenfor visse ”måleenheter”, skriver E24.no.
 
Økonomi i vekst
 
Først og fremst kan man se på landet med raskest voksende økonomi. Her stiger Libya frem som verdens beste land, med en vekst på 76,3 prosent i landets bruttonasjonalprodukt (BNP) det inneværende året.
 
Men bak tallet skjuler seg en ting, og en ting alene: krig. Krigen er det som gjør at Libyas økonomi vokser.
 
Så har man landet som investerer mest: Mongolia. Her har man investert hele 63,6 prosent av egen BNP, og knuser nummer to på lista: Kina (48,4 prosent).
 
Verdens høyeste bruttonasjonalprodukt per innbygger i landet kan Luxembourg skilte med. Godt nok har landet en relativt liten økonomi sett på verdensmålestokk, med 55,9 milliarder dollar. Luxembourg har nemlig også veldig få innbyggere: kun en halv million.

Fordelt på innbyggerne sitter hver og en av innbyggerne på en BNP på nærmere 107 000 dollar.
 
Verdens største økonomi
 
Lav gjeld er som regel et godt tegn på velholdt økonomi, og her skinner Madagaskar overraskende nok høyest. Det lille landet kan stolt stille på toppen med lavets statsgjeld.
 
Det er ventet at Madagaskar vil ha en statsgjeld på fem prosent av landets økonomi i år. Altså meget bedre enn stormaktene Japan (236 prosent), India (68 prosent) og USA med sine 107 prosent.
 
Det siste landet stiller også i den største kategorien. Drømmenes kontinent har en BNP som er ventet å nå intet mindre enn 15,6 billioner dollar i år, og dermed verdens største økonomi. Halver den, så finner vi Kina på andreplass med BNP på 7,9 billioner dollar i 2012.
 

Legg til kommentar

17. mai, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?