Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Storsvindlende nordmenn
Del artikkelen med venner og kolleger

Hittil i 2012 ligger vi på rekordhøye svindelsummer, melder NAV. 117 millioner kroner har blitt trikset med og byttet eier på ulovlig vis. - Blir mer utrygt for svindlerne, mener arbeidsminister Huitfeldt.

655 personer har hittil i år blitt anmeldt for trygdesvindel, er tallenes klare tale fra NAV. 117 millioner kroner har vært involvert, som er fire millioner kroner mer enn i fjor.
 
Det vil si at gjennomsnittet på anmeldelsene nå er på 178 000 kroner, en økning med 40 000 kroner sammenliknet med samme periode for 2011.
 
– Vi prioriterer de største sakene til politiet, men krever pengene tilbake i alle trygdemisbrukssaker. Også personer som har svindlet mindre beløp risikerer politianmeldelse, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad på NAVs nettsider.
 
Store enkeltposter
 
Skal man dele opp tallet litt, har det blant annet blitt en fordobling av svindel av sykepenger i forhold til i fjor. Hittil i år har NAV anmeldt 79 personer for svindel av til sammen 17 millioner kroner.
 
En stor økning har det også vært i anmeldelser for svindel av uførepensjon. Her har 29 personer blitt anmeldt for i alt 13,5 millioner kroner, fem millioner mer enn samme tid i fjor. Fire personer er anmeldt for svindel på ca. en million kroner hver, fordi NAV mistenker at de har hatt svart inntekt ved siden av uførepensjonen. 
 
– Svart arbeid og trygdesvindel er svært alvorlig, for disse personene misbruker velferdsordningene samtidig som de unnlater å betale inn skatt til fellesskapet, sier Lystad ved NAV.
 
Økonomisk kriminalitet alvorlig
 
Arbeidsminister Anniken Huitfeldt er klar på at det nå skal iverksettes nye tiltak for å avdekke trygdesvindel.
 
? Det blir mer utrygt for svindlerne. NAV er blitt stadig bedre til å avdekke trygdesvindel, og nå vil etaten få bedre våpen i kampen mot trygdesvindel, sier statsråden.
 
Hun er ikke spesielt fornøyd med nordmenn som forsøker å snike seg rundt reglene.
 
? Trygdesvindel er alvorlig økonomisk kriminalitet og misbruk av fellesskapets penger, sier arbeidsministeren.
 

Legg til kommentar

17. mai, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?