Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Oslo på e-resept
Del artikkelen med venner og kolleger

Hovedstadsborgerne slipper nå snart å levere inn den «gamle» papirresepten for å få tak i nødvendig medisin. Resepten finner du nå på telefonen din!

E-resepten skal gjøre det enklere for pasient, lege og apotek å samarbeide bedre. Samtidig som det er sikrere, melder helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding. Det var også myndighetenes mål ved å innføre e-resepten, forkortet fra elektroniske resepter: «en målsetting om tryggere legemiddelbruk og bedre kontroll med statens utgifter på dette området», som eresept.no selv skriver det.
 
- E-resepten er et viktig ledd i samhandlingsreformen. Ved ett enkelt søk kan både lege og apotek få oversikt over de aktuelle reseptene til pasienten. Vi har gode erfaringer med bruk av e-resept andre steder i landet, og dette er et tiltak som bedrer pasientsikkerheten, sier helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding.
 
Systemet innføres i Norges største by allerede fra av i dag, 16.oktober. Per nå er over fire millioner resepter sendt elektronisk rundt om i resten av landet.
 
Behandlingen
 
Selve «transaksjonen» av resepter skjer slik: legen sender en resept til en sentral database, passende kalt Reseptformidleren.
 
Pasienten henvender seg til sitt apotek, hvor fødselsnummer eller navn og fødselsdato oppgis. Deretter er man klarert for å få utlevert medisinen sin. Trygt nok, tenker du? Ja, skal man tro ekspertene.
 
For reseptene er koblet opp mot Reseptformidleren, en sentral database som gjør at det er vanskeligere å forfalske en slik resept, enn det ville vært å forfalske en papirresept.
 
- Faren for feilmedisinering, feilutlevering og uheldig kombinasjon av legemidler reduseres med e-resept, sier avdelingsdirektør Anne-Lise Härter i Helsedirektoratet til Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO).
 
Kan fornyes gjennom mobiltaster
 
E-resepten kan også fornyes ved å tas i bruk mobiltelefonen, og altså hentes ved apoteket uten at pasienten trenger å oppsøke legen.
 
Per nå er systemet satt i sving i 12 fylker, med Akershus som det trettende og oppstart 13.november. Buskerud, Oppland, Hedmark, Østfold og Sogn og Fjordane følger etter tidlig i 2013.
 

Legg til kommentar

28. september, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?