Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Søker om yrkes-EM 2018
Del artikkelen med venner og kolleger

Om seks år kan Yrkes-EM, Euroskills, komme til Norge. – Strålende, melder LO.

Norge har startet forberedelsene mot å skaffe til veie en søknad om å avholde europamesterskapet i yrkesfag, det såkalte Euroskills. Året for søknaden er 2018.
 
LO skriver på sine nettsider at de er ”strålende fornøyd med initiativet fra kunnskapsminister Kristin Halvorsen”.
 
Norge med medaljer tidligere
 
- Vi vil starte arbeidet med forberedelsene til en søknad om europamesterskapet i yrkesfag – Euroskills – i 2018. Yrkeskonkurranser fremmer fag- og yrkesopplæringens status, sier kunnskapsminister Halvorsen selv i en pressemelding.
 
Ministeren var selv tilstedet under Yrkes-NM på Lillestrøm, og annonserte nyheten under premieutdelingen der. Norge har solide tradisjoner som deltaker i både Yrkes-EM og -VM.
 
Under Worldskills i London ble de norske representantene tildelt prisen som beste nordiske nasjon, og Norge har også hentet andre medaljer på flere fagområdet.
 
- Arrangementet vil bidra til å gi yrkesfagene økt oppmerksomhet, sier Halvorsen om å skulle søke om Euroskills i Norge i 2018.
 
- Vi støtter dette initiativet helhjertet. Vi setter pris at Norge ønsker å arrangere Euroskills i 2018. Dersom initiativet lykkes vil det bety et stort løft for norsk fag- og yrkesopplæring, sier LOs nestleder Tor-Arne Solbakken.
 
Det tredje Euroskills-arrangementet har nettopp blitt avsluttet, og varte mellom 4. og 6.oktober i år. I 2010 var arrangementet i Lisboa i Portugal, i 2008 i Rotterdam, Nederland. Her var altså det første arrangementet i perioden 18. til 20. september 2008.
 
Bidrar til kompetanseheving
 
Halvorsen mener at Euroskills i Norge 2018 må sees som en bred investering for flere sektorer. Hun sier og at arrangementet kan bidra til økt kompetanse og næringsutvikling.
 
- Norge har aldri tidligere arrangert dette. Ved å arrangere Euroskills i 2018 vil vi sette både Norge og kvalitet i yrkesfagene på kartet. Her på Lillestrøm ser vi at denne typen konkurranser bidrar til å øke både skolemotivasjonen og kvaliteten på fagene, sier ministeren.
 
Søknadsfristen for mesterskapet er i mars 2014. I pressemeldingen fra departementet heter det at ”et grovt overslag på hva arrangementet vil koste er 64 millioner kroner”.
 

Legg til kommentar

17. mai, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?