Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Psykopatenes favoritter
Del artikkelen med venner og kolleger

Den amerikanske psykologen Kevin Dutton har funnet ut hvilke yrker som tiltrekker psykopater. Har din bransje mange av dem?

En psykopat beskrives enkelt som en person som lider av psykopati. Det vil si at personen har det som anses som syndrom på abnormale personlighetstrekk. Amerikaneren Dutton er psykolog og forsker, og har gjennom sine bøker laget en oversikt over yrkene som er mest utsatt for psykopater.
 
Det skriver E24.
 
Dutton har skrevet flere bøker om psykopater, og kjenner sitt felt. Blant annet boken «The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies, and Serial Killers Can Teach Us About Success», hvor han forklarer at enkelte yrkesgrupper altså er mer attraktive enn andre for psykopater.
 
- En rekke psykopatiske personlighetstrekk er faktisk mer vanlig for bedriftsledere enn for såkalte «forstyrrede personer», sier han i et intervju med det amerikanske forretningsmagasinet Forbes som E24 viser til.

Dutton ramser så opp personlighetstrekk som:
 
- Overfladisk sjarm, egosentrisitet, sterke overtalelsesevner, mangel på empati, uavhengighet og fokus, melder han.
 
Listene
 
Topp tre stillinger som tiltrekker seg høy prosentandel prsykopater, er først og fremst blant administrerende direktører, så blant advokater, med mediapersoner på en tredjeplass.
 
De yrkene hvor det er færrest psykopater, er blant omsorgsarbeidere, sykepleiere og terapeuter. Også blant håndverkere, stylister og veldedighetsarbeidere er det få psykopater.
 
Dutton sier i kommentarer til Forbes at personer som har de ovennevnte personlighetstrekkene, tiltrekkes av enkelte, spesielle yrker. Teknologibransjen skal visstnok være spesielt interessant for psykopater.
 
Blant den amerikanske befolkningen anslår Robert Hare, professor ved University of British Columbia at rundt én prosent er psykopater.
 

Legg til kommentar

19. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
Opprett bruker
Glemt passord?