Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Milliarder forsvinner i ansattes mistrivsel
Del artikkelen med venner og kolleger

Flere milliarder kroner fordufter årlig som følge av at nordmenn mistrives på jobb. Her er mørketallene for arbeidsplassen.

20 prosent av alle nordmenn, rettere sagt nærmere 544 000, har en eller annen gang i løpet av sin arbeidskarriere sagt opp stillingen sin fordi personen ikke trivdes på arbeidsplassen.

- Jeg tror hverken leder eller toppleder er bevisst hva det betyr at medarbeiderne gleder seg til å være på jobben. Mange ledere er resultatstyrte og har et fokus på oppgaver. Men det er like viktig å se medarbeiderne og gi tilbakemeldinger. Gode ledere gir ansatte en følelse av at de påvirker sin egen situasjon. Det du som toppleder sender ut, er hva du får igjen, sier Vibeke Hammer Madsen, leder i Virke, til VG.

Godt arbeidsmiljø styrker arbeidsplassen

Ennova har nylig foretatt en undersøkelse for nettopp Virke, hvor hovedfunnene er disse:

Ni av ti nordmenn har ofte eller alltid arbeidsglede.
Åtte prosent oppgir at de har blitt sykemeldt grunnet manglende arbeidsglede.
24 prosent har hatt lavere energi på fritiden som følge av lav arbeidsglede.
En av tre oppgir at de har mer arbeidsglede enn sine kollegaer.

Ennova og Virke påpeker i rapporten at det også er veldig mange nordmenn som har arbeidsglede i de stillingene de holder per i dag. Hammer Madsen sier overfor VG at et godt arbeidsmiljø også styrker produktiviteten på arbeidsplassen.

- Er arbeidsglede, involvering og jobbutvikling til stede, vil medarbeidere være med på å ta i et tak. Da tåler du også mer arbeid og raskere tempo, sier hun.

I følge Virkes leder er det blant deres medlemsvirksomheter slik at det brukes opp mot 3,6 milliarder kroner hvert år, på å rekruttere nytt mannskap til oppsagte stillinger.

- Lønnsgapet har blitt større

Samtidig har Gallup utført sitt Arbeidslivsbarometer for YS, hvor det er flere nedslående meninger å spore. Det skriver E24.

Nordmenns årlige inntekt i form av lønn økte med fire prosent i fjor, gjennomsnittsmessig. Men seks av ti mener at lønnsforskjellene er blitt større. Det er flest kvinner med denne meningen, hvor to av tre mener forskjellene har økt. Blant mennene er det omtrent halvparten med samme mening.

Ådne Cappelen er leder i Teknisk Beregningsutvalg i Statistisk Sentralbyrå (SSB). Han sier det blant annet er lønnsveksten i finanssektoren som har bidratt til at det har skjedd en økning i lønnsforskjellene i Norge på 2000-tallet. Alle grupper har hatt reallønnsvekst, men særlig gjelder dette personer med høy inntekt, sier han.

- Fortsatt er hovedbildet at det er små lønnsforskjeller i Norge, understreker han til E24.

[Les mer i artikkel hos VG]
[Les mer i artikkel hos E24]


Legg til kommentar

25. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
Opprett bruker
Glemt passord?