Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Snorking gir hodepine
Del artikkelen med venner og kolleger

Folk som snorker mye, har også lett for å få vondt i hodet. Trolig er det en nær sammenheng mellom hodepine og snorking, mener amerikanske leger som har studert fenomenet.

Kronisk
Legene ved USAs nasjonalinstitutt for kunnskap om aldring i Bethesda i delstaten Maryland har snakket med mer enn 700 personer. Det viste seg at folk med kronisk vondt i hodet langt oftere var snorkere enn de som sjelden eller aldri hadde hodepine.

Behandle snorking
Når legene justerte resultatene for å ta hensyn til faktorer som påvirker måten sovende mennesker puster på, så som alkoholkonsum og vekt, var resultatet det samme: Hodepine opptrådte langt hyppigere blant dem som snorket enn blant dem som sov i stillhet.

-           Hvis vi kan påvise at snorking skaper hodepine, kan vi kanskje også stanse eller redusere hodepinen ved å behandle snorkingen. Dette ville bli til stor lettelse for mennesker som til daglig sliter med hodepine, sier Dr. Ann Scheer.

Hun har ledet forskningsprosjektet ved aldringsinstituttet i Bethesda, der "kronisk hodepine" ble definert som minst 15 anfall av hodesmerter i måneden. Resultatene av undersøkelsen er offentliggjort i nyeste utgave av fagtidsskriftet Neurology.

 


Legg til kommentar

17. mai, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?