Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Liten tiltro til helsevesenet
Del artikkelen med venner og kolleger

Folk har liten tiltro til at de vil få hjelp av helsevesenet dersom de blir rammet av en psykisk lidelse. Fire av ti nordmenn tror ikke de får hjelp.

I en undersøkelse gjort av Legeforeningen er 1000 personer er spurt om hvor stor tiltro de har til at de vil få helsehjelp dersom de skulle få en psykisk lidelse. 40 prosent har liten eller svært liten tro på at de får hjelp, men svarene overrasker ikke Hans Kristian Bakke i Legeforeningen.

Manglende kapasitet
-           Det er nok mange årsaker til dette. Det har vært stor oppmerksomhet mot manglende behandlingskapasitet. Det er realiteter at behandlingstilbudet ikke er godt nok og det er helt nødvendig med en forbedring, sier Hans Kristian Bakke til Tidskriftet for den Norske Lægeforening.

Skeptiske velgere
Det er små variasjoner mellom menn og kvinner og ung og gammel i tilliten til helsetilbudet ved psykiske lidelser, men partivariasjoner.
To politikere innledet til debatt på legeforeningens årsmøte i Molde tidligere i år, Fremskrittspartiets Carl I Hagen og SV.s Olav Gunnar Ballo. Det er nettopp i Frp og SV at skepsisen er størst til det psykiske helsetilbudet, viser undersøkelsen.
-           Jeg tror det skyldes at nettopp velgerne fra disse to partiene er mer opptatt av helse enn andre velgere, sier Hans Kristian Bakke.

Trist
Tidligere fylkesleder i Legeforeningen, Dag Brekke, sier dette er trist, men ikke overraskende.
Brekke mener at psykiatrien alltid havner bak i køen når pengene er blitt fordelt, og at dette er et område som har problemer med rekrutteringen.Legg til kommentar

17. mai, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?