Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Liten effekt av frikort
Del artikkelen med venner og kolleger

Innføringen av et andre egenandelstak har ikke gitt den effekten Regjeringen hadde ønsket.  Så langt i år har kun 1 400 personer fått bruk for det utvidede frikortet.  Dette er skuffende i forhold til anslaget som var på hele 40 000. 

Frikortet var beregnet på dem som hadde behov for helsetjenester som det gamle frikortet ikke dekket.  Fysioterapi, tannbehandling med rett til refusjon, opphold ved opptreningsinnstitusjoner og reiser til utlandet for behandling går inn under det andre egenandelstaket.  Det ser imidlertid ut til at egenandelstaket på 4 500 kroner er for høyt til at det skal ha noen reell effekt for folks økonomi.

Helseminister Dagfinn Høybråten understreket ved budsjettet at dette var målet med et nytt egenandelstak:
-  Pasienter med store helseutgifter skjermes gjennom innføring av et nytt egenandelstak 2.

Det var budsjettert med utgifter på 90 millioner kroner som følge av det nye egenandelstaket.  Så langt i år har man betalt ut 1,7 millioner kroner.

Høyt tak
Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon og Legeforeningen er blant organisasjonen som har arbeidet for en ordning med to egenandelstak.
-           Det er viktig at alle kan få medisinsk hjelp uavhengig av personlig økonomi. Det er derfor positivt at det innføres et tak 2 for egenandeler, noe Legeforeningen lenge har gått inn for, sa sentralstyremedlem i Legeforeningen Einar Hysing ved innføringen av den nye ordningen.

Generalsekretær Liv Arum i Funksjonshemmedes Fellesorgansiasjon, sier i et intervju med NRK at hun er overrasket over det lave antallet brukere av den nye ordningen.  Allikevel mener hun at ordningen er viktig, og at en løsning kan være å senke egenandelstaket slik at flere får nytte av ordningen.
-           Jeg tror at hvis taket hadde ligget på 3000 kroner i stedet for 4500, hadde antall brukere vært mye høyere, sier Arum til NRK.


 [Les artikkel hos NRK]

f=http://bookmarksme.com >online book
x;> (8.10 2003)

Legg til kommentar

01. oktober, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?