Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


250.000 får musearm
Del artikkelen med venner og kolleger

Bruker du datamus på jobben mer enn 25 timer i uken, øker risikoen for yrkesskader. Det fastslår en dansk domstol. LEGO må betale en tidligere ansatt en kvart million kroner.

 

Anne Marie Ploug er den første som har vunnet et sivilt søksmål - og fått en dom på at de kraftige smertene i armene skyldes for mange timer foran datamaskinen. Spesielt er det lagt vekt på musbruken, skriver Politikens nettutgave.

 

Forventer flere rettssaker

LEGO fikk råd fra bedriftshelsetjenesten om at kvinnen burde bruke mindre tid på jobben med datamus som redskap, men de lyttet ikke til rådene.

-           Museskader er omdiskutert. Men her har vi for første gang en klar dom, sier Søren Kjær Jensen, spesialist i arbeidsskadesaker i advokatfirmaet Elmer & Partnere.

Anne Marie Plougs fagforening, Teknisk Landsforbund (TL), organiserer 30.000 av de mest museskadeutsatte i Danmark. De forventer nå flere rettssaker.

-           Vi har fem saker liggende klare og 300 anmeldelser. Så vi ser problemet. Men oppmerksomheten rundt museskader har tross alt fått mange arbeidsgivere til å tilrettelegge arbeidet bedre, sier TL-formann Ole Skals Pedersen til Politiken.

Undersøkelser gjort gjennom fagforeninger i Danmark, viser at mer enn halvparten av dem som bruker mus mye i arbeidet, klager over smerter i hender, skuldre og nakke.

 

LEGO vurderer

Leketøyprodusenten LEGO som tapte saken mot Anne-Marie Ploug, vet ikke om de vil godta dommen.

-           Vi vil finlese dommen og dens premisser før vi tar stilling til om vi anker den, sier pressesjef Charlotte Simonsen.

 


Legg til kommentar

17. mai, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?