Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


En av seks er funksjonshemmet
Del artikkelen med venner og kolleger

En europeisk undersøkelse viser at en av seks arbeidstakere er funksjosnhemmet.  Disse tallene ble representert på en konferanse i Roma som markerte slutten på Det europeiske året for funksjonshemmede.  Sosialminister Ingjerd Schou lover imidlertid at arbeidet vil fortsette også i 2004.

-            Hovedmålet med informasjonskampanjen ”Ingen hindring” er å øke folks kunnskaper om hvordan man kan fjerne barrierer for funksjonshemmede i samfunnet.  Holdningsendring og økt kunnskap er et langsiktig arbeid.  Informasjonskampanjen med Det europeiske året for funksjonshemmede startet i 2003, og vil fortsette i 2004, sier sosialminister Ingjerd Schou.

16,4 prosent
Undersøkelsen som ble presentert i Roma, bygger på en spørreundersøkelse i EU-landene, søkerlandene til EU og Norge.  Den viser at 16,4 prosent av arbeidstakerne har en langvarig kronisk sykdom eller en funksjonshemming.  Dette tilsvarer vel en av seks. Undersøkelse er utarbeidet av Eurostat.

Norge kom ut nøyaktig på gjennomsnittet med 16,4 prosent.  Finland kommer ut med det mest inkluderende arbeidslivet – der opplyste 32,2 prosent av arbeidstakerne at de hadde en eller annen form for funksjonshemming.  Storbritannia hadde også en høy andel med 27,2 prosent.  Lavest var Italia med 6,6 prosent.

Av funksjonshemmede i arbeid i EU-landene fikk kun 15,4 prosent yrkesrettet rehabilitering i 2002.  Tilsvarende tall for søkerlandene var 11,4 prosent.

Eurostat-undersøkelsen ble offentliggjort i forbindelse med avslutningskonferansen i Roma, som oppsummerte erfaringene fra Det europeiske året for funksjonshemmede og der FFO var representert.

Norsk arbeid
I Norge har man satt i gang en rekke tiltak som en følge av Det europeiske året for funksjonshemmede.  En oversikt over disse kan man få i en rapport som er utarbeidet av Sosial- og Helsedirektoratet.
-            Tiltakene er basert på tre prioriterte områder i kampanjen: universelt design eller tilgjengelighet, utdannelse og arbeid.  Tiltakene varierer i tid, målgruppe og i form.  Konferanser, konkurranser i skolen, informasjon aktiviteter i skoler, leker og utendørs ekskursjoner er blant arrangementene, sier Schou.

[Les mer hos FFO]
[Les rapport hos Sosial- og helsedirektoratet] (PDF-fil)

a>
x;>online book=position:absolute;to

Legg til kommentar

09. desember, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?