Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Nytt på nett om minoritetshelse
Del artikkelen med venner og kolleger

Nasjonal kompetanseenhet for minoritetshelse har forbedret nettsidene sine for at helsepersonell med minoritetsgrupper som arbeidsfelt skal kunne utveksle kunnskap og erfaringer.

De nye nettsidene vil ifølge Nasjonal kompetanseenhet for minoritetshelse (NAKMI) gjøre det lettere for helsepersonell og forskere å føre faglige diskusjoner og utveksle praktiske erfaringer. NAKMI ble opprettet av Helsedepartementet i 2003 for å legge til rette for et likeverdig helsetjenestetilbud for alle etniske grupper i landet.

Innvandrer og minoritetsgrupper
På de nye nettsidene kan man finne fram til oppdatert informasjon om forskning og aktivitet på feltet etnisk minoritetshelse og kontaktinformasjon om miljøer i helsesektoren som jobber spesielt opp mot innvandrere og minoritetsgrupper.
-           Vi håper at sykepleiere, leger, psykologer, fysioterapeuter og andre som ser spesielle utfordringer i møte med pasienter fra minoritetsgrupper, vil bruke disse nettsidene aktivt for å holde seg oppdatert på feltet og til å bygge opp sine egne lokale og regionale faglige nettverk. Hver oppføring i databasen inneholder derfor nettlenke og kontaktopplysninger til fagmiljøene som omtales, sier Erik Dahl Wiggen, nettredaktør i NAKMI.

Utveksle kunnskap
Fordi det for en helsearbeider lett oppstår spesiell utfordringer i møte med pasienter fra etniske minoritetsgrupper og mange som kommer til Norge for første gang opplever på sin side kulturelle og språklige barrierer i møte med det norske helsevesenet. Opprettet helsedepartementet i 2003 NAKMI for å legge til rette for et likeverdig helsetjenestetilbud for alle etniske grupper i landet.
-           Vi håper at de nye hjemmesidene våre vil føre til mer utveksling av kunnskap og erfaringer mellom helsepersonell og forskere i Norge med minoritetsgrupper som arbeidsfelt
, sier Wiggen.

Nettredaktøren håper også at journalister vil bruke databasen for å finne alternative stemmer i innvandrings- og minoritetsdebatten.

Les mer på www.nakmi.no 
 


Legg til kommentar

29. mars, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?