Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Tør ikke være hjemme fra jobben
Del artikkelen med venner og kolleger

Foreldre gir unødvendig mye antibiotika til barna. Årsaken er at foreldrene ikke tør å være borte fra jobben.

 

Undersøkelsen ble gjort blant barn og foreldre i 22 barnehager i Oslo og Akershus.

-          Det aller beste ville jo være for barna å være hjemme når de er syke, men foreldrenes arbeidssituasjon tilsier jo mange ganger at det er vanskelig. Det viser seg jo at de som har arbeidsgivere som er veldig negative til fravær på grunn av syke barn har en tendens til å bruke mer antibiotika hos sine barn, sier bioingeniør Anne-Lise Nordlie ved Høgskolen i Oslo til NRK.

Slepphendte leger

Halvparten av foreldrene som var med undersøkelsen, som er gjengitt i Tidskrift for den norske legeforening, synes også at leger skriver ut for mye antibiotika til barn. Det sier bioingeniør Anne-Lise Nordlie ved Høgskolen i Oslo

-          Det viser seg at foreldrene i utgangspunktet er ganske skeptiske til bruk av antibiotika.

Slutter å virke

Feil bruk og overbruk av antibiotika hos barn er et alvorlig helseproblem som bioingeniør Anne-Lise Nordlie ved Høgskolen i Oslo er opptatt av:
-          For det første blir det jo gitt endel antibiotika til virusinfeksjoner og antibiotika hjelper jo ikke på virus. Det skal jo bare gis bare i forhold til bakterieinfeksjoner. For det andre så kan man jo skape resistente bakterier ved å bruke for mye antibiotika. Det betyr at infeksjoner med den type bakterier kan bli vanskeligere å behandle når det er alvorligere infeksjoner.

Arbeidsgiverne er overrasket

NHO mener det er uholdbart at barnehagebarn får unødvendig mye antibiotika fordi foreldrene ikke tør å være borte fra jobben.

NHO er overrasket over resultatet i undersøkelsen og sier arbeidsgivere og arbeidstakere må finne løsninger for å unngå dette.

 
Les mer på www.legeforeningen.no


Legg til kommentar

01. oktober, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?