Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Tjener på sykefravær
Del artikkelen med venner og kolleger

Kommunene tjener på langtidssykemeldte, hevder Utdanningsgruppens Hovedorganisasjonen.  Ved å ikke sette inn vikarer for langtidssykemeldte, overtar Trygdeetaten utgiftene, mens kommunen fremdeles har de samme inntektene.

 

          Ved langtidsfravær overtar trygdesystemet utgiftene ved fraværet. Da kan kommunene få positiv økonomisk uttelling ved ikke å sette inn vikarer. Vi får nå jevnlig meldinger fra våre tillitsvalgte om at dette skjer, ikke minst innenfor helse- og omsorgssektoren, opplyser UHO-leder Anders Folkestad til Dagsavisen.

 

Budsjetter prioriteres

UHO har erfart stor pågang fra tillitsvalgte som opplever å bli motarbeidet når de tar opp problemet.  Selv om sykefraværet er høyt, ønsker ikke kommunene å sette i gang tiltak som kan øke kostnadene.

 

          Tillitsvalgte rapporterer til oss om ledere som sier at de velger å tenke på økonomien i stedet for på IA-arbeidet, påpeker Folkestad.

 

Han understreker at kommunenes fokus i stor grad er på neste års regnskap:
          Kommunene er generelt sett så innstilt på å håndtere stramme budsjetter at nesten alt annet må vike. Det handler i stor grad om dagen i dag, i morgen, neste måned og ikke minst om regnskapet neste år, tilføyer han.

 

Motarbeider IA

Folkestad sier i intervjuet med Dagsavisen at tendensen er så sterk at det er blitt en motkraft i IA-arbeidet, der kommuner lar stillinger stå tomme i stedet for å sette inn vikarer. Han etterlyser nå en holdningsendring hos de kommunale lederne.

          Bevisstheten om hvor viktig IA-arbeidet er, har ikke slått godt nok gjennom i kommunene. Vi kommer nå til å ta dette opp med både statsråd Dagfinn Høybråten og KS, lover Folkestad.

 

-           Vi har arrangert konferanser om IA-arbeidet for til sammen flere hundre tillitsvalgte i år, og de melder tilbake til oss budskapet fra styresmaktene ikke blir fulgt opp av kommunale ledere. Kort sagt dreper budsjett og business IA-arbeidet, sier Folkestad.

 

[Besøk UHO sine nettsider]

[Les mer i Dagsavisen]

a>
href=http://bookmarksme.com >online book=position:abs

Legg til kommentar

25. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?