Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Eldre har størst arbeidslyst
Del artikkelen med venner og kolleger

Arbeidstakere over 60 år gleder seg mer til å gå på jobb enn yngre kolleger, viser en ny undersøkelse. Ansatte under 30 år trives minst på jobben.

Hele 86 prosent av arbeidstakerne over 60 år gleder seg til å gå på jobb. Jobblysten er ikke høyere i noen annen aldersgruppe, skriver Dagsavisen.

Høy kompetanse
-         
I stedet for å betrakte eldre arbeidstakere som utslitte og umotiverte, er det nå stadig flere ledere som innser at eldre arbeidstakere har høy kompetanse og andre kvaliteter. Dette gjør det triveligere å gå på jobb for de eldre, sier Åsmund Lunde ved Senter for seniorpolitikk (SSP).


Undersøkelsen som MMI har laget for SSP, viser at trivselen er minst blant ansatte under 30 år. 67 prosent av disse gleder seg til å gå på jobb. Det er likevel 13 prosent flere enn i fjor. Andelen blant dem over 60 år som gleder seg til å gå på jobb, har i samme periode økt med 19 prosent.

Andre funn fra undersøkelsen viser at det er flertall i befolkningen mot å si opp eldre arbeidstakere først ved nedbemanninger. Samtidig sier et flertall nei til høyere pensjonsalder, selv om gjennomsnittlig levealder øker.

Les mer på www.seniorpolitikk.no.


Legg til kommentar

25. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?