Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Paralympics
Del artikkelen med venner og kolleger

Norges tropp i paralympics vender hjem med 5 medaljer.  Resultatet var skuffende etter en målsetting om 18 medaljer, men viser også at andre nasjoner nå satser mer på idrett for funksjonshemmede.  Dagfinn Høybråten kaller deltakernes prestasjoner en vitamininnsprøyting for et mer inkluderende samfunn.

Paralympics ble avsluttet tidligere denne uken med et svært skuffende norsk resultat.  Allikevel kan resultatet skyldes en positiv internasjonal utvikling, der stadig flere nasjoner satser på funksjonshemmede og idrett.  For selv om medaljehøsten ble svak, har de norske utøverne prestert bedre enn noensinne.
-           Vi havnet langt bak vårt mål om å ta 18 medaljer, men utøverne våre har levert gode resultater og prestasjoner. I samtlige øvelser hvor resultater kan måles, har alle de norske utøverne satt personlige rekorder, sier sportslig leder for den norske troppen Mette Berg til nrk.no.

Allikevel mener hun at mange har et større potensiale, men at det så langt ikke har blitt gitt gode nok økonomiske rammer for satsing på toppidrettsnivå for funksjonshemmede.
-          De land vi kan sammenligne oss med satser vesentlig mer enn oss. Vi må satse mer om vi vil være med. Vi ønsker at det fortsatt skal stilles samme krav til paralympiske utøvere som funksjonsfriske og satses i tråd med dette, sier Berg.

Tre gull
Norge endte som 38. beste nasjon i årets paralympics, og trenden med tøffere konkurranse og færre medaljer fortsetter fra Seoul i 1988.  Tre av de 30 norske utøverne fikk medalje: Dobbelt gullvinner Ann Cathrin Lübbe i ridning, gull- og bronsevinner Cecilie Drabsch i svømming og sølvmedaljør Roger Aandalen i boccia.

Beste nasjon ble Kina med 141 medaljer.  Satsingen på idrett i Kina inkluderer også handikapidretten, og det er forventet at Kine i OL og paralympics på hjemmebane i 2008 vil være svært dominerende.

Sverige ble beste nordiske nasjon med 20 medaljer. Også Danmark (15 medaljer) og Finland (13 medaljer), plasserte seg foran Norge.

Bryter grenser
Arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten besøkte denne uka den norske Paralympics-troppen i Aten, og ble imponert over hva deltakerne presterte.
          Deres innsats sender et sterkt budskap om sprengte grenser og mestring til oss alle, sier han.

Høybråten sier at møtet med de norske utøverne i Paralympics er en vitamininnsprøyting i kampen for et mer inkluderende samfunn.

–          Det er til stor inspirasjon for mange. Vi er stolte av deg og hele den norske troppen som så tydelig demonstrerer at grenser kan brytes, skriver Høybråten i en hilsen til Ann Cathrin Lübbe etter hennes gull i dressurridning.

[Besøk Norges Funksjonshemmedes Idrettsforbund]
[Les artikkel hos nrk.no]
(30.9 2004)


Legg til kommentar

25. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?