Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


- Vaksiner dere mot influensa
Del artikkelen med venner og kolleger

Nasjonalt folkehelseinstitutt avviser at influensavaksinen er farlig, og anbefaler alle å beskytte seg mot viruset som nå er på vei til Norge.

Mange har kanskje vurdert å droppe og vaksinere seg i år, etter nyheten om at en kvinne døde etter å ha tatt influensavaksine i forrige uke.

Ifølge overlege ved Nasjonalt Folkehelseinstitutt, Marianne Bergsaker, er det lite sannsynlig at kvinnens dødsfall skyldes vaksinen alene.
-           Det må selvfølgelig tas med i vurderingen, men det er uhyre usannsynlig, sier Bergsaker til TV 2 Nettavisen.

Ufarlige bivirkninger
Bivirkningene vaksinen vanligvis gir, som smerter rundt stikkstedet og feber, er ufarlige og går som regel over på to-tre dager.
-           Har du en kjent eggallergi, bør du imidlertid opplyse legen din om dette før du vaksinerer deg, sier Bergsaker.
Virusene brukt er nemlig dyrket fram ved hjelp av egg, og det kan finnes egg-rester i vaksinen.

Risikogrupper
Nasjonalt folkehelseinstitutt understreker at det viktigste er at mennesker i risikogrupper blir vaksinert.

Den positive helseeffekten ved å la seg vaksinere mot influensa, gjelder særlig de som er 65 år og eldre og personer med kjente medisinske risikosykdommer, uansett alder. Blant dem som er vaksinert, er det færre som blir syke. Og selv om du får influensa og blir dårlig, blir du ikke så syk hvis du er vaksinert.

Influensavaksinen blir gitt til millioner av mennesker over hele verden hvert år. Bare i Norge velger over 450.000 mennesker å vaksinere seg før influensa-sesongen.

 


Legg til kommentar

01. oktober, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?