Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Gode hoder i arbeid
Del artikkelen med venner og kolleger

Med mål om å få flere funksjonshemmede i arbeid, startet Abelia prosjektet ”Gode hoder i arbeid”.  Leder for prosjektet Cato Zahl Pedersen, mener næringslivet går glipp av en stor ressurs og ønsker å skape en holdningsendring.

-           IKT og kunnskapsbedriftene har bruk for de gode hoder. Om de kommer på hjul eller krykker er underordnet, sier Cato Zahl Pedersen, som nå leder Abelias prosjekt ”Gode hoder i arbeid”.

Målet med Abelia sitt prosjekt er flere med redusert funksjonsevne i arbeid, samt å sette i gang folks tankeprosesser og skape en holdningsendring.  Pedersen understreker at funksjonshemmede har en like sterk hjerne som funksjonsfriske.  En svakhet kan i mange tilfeller gi andre styrker.

-           Utgangspunktet er at man kan være ”frisk” selv om man har fått en diagnose. Mange tenker automatisk når de ser meg at jeg må ha et problem siden jeg ikke har armer, og at jeg dermed ikke er noe å satse på. Jeg mener derimot ikke at det er en svakhet at jeg ikke har armer. Det er en prosess som jeg har vært igjennom som har gitt meg styrke, sier Zahl Pedersen.

Arbeidslivet en viktig arena
Målet med prosjektet er å få flere med redusert funksjonsevne i arbeid.   Arbeidslivet er en viktig arena, hvor det skal være godt å være.  For de gode hodene vil det by på utfordringer, mens de gode hodene vil være en viktig ressurs for bedriftene.

-           De funksjonshemmede må også tørre å by på seg selv. De må tørre å selge seg selv som god arbeidskraft. Hvis du er arbeidssøkende må du akseptere din situasjon. Det kan ikke forventes at arbeidsgivere skal ha detaljerte kunnskaper om regelverk og støtteordninger – den kunnskapen må den funksjonshemmede selv inneha og bruke som et innsalgsverktøy når det søkes jobb, sier Zahl Pedersen. Han oppfordrer næringslivet til å se etter talenter for de oppgavene som skal utføres.

Brukerveiledning
I første omgang vil prosjektet baseres i tre regioner i Norge, Hordaland, Akershus/Oslo og Vestfold.  Her vil man i løpet av de neste månedene arrangere nettverksmøter med aktuelle bedrifter, som har sagt ja til å kalle inn funksjonshemmede til intervju. Erfaringene fra disse intervjuene skal nedfelles i en brukerveiledning for bedrifter.

-           Dette vil forhåpentligvis bidra til å få opp øynene på arbeidsgiverne, håper Zahl Pedersen.

Mål for prosjektet ”gode hoder i arbeid”:
• Øke antall kvalifiserte funksjonshemmede arbeidssøkere
• Forplikte arbeidsgivere til å intervjue kvalifiserte funksjonshemmede arbeidssøkere.
• Utvikle intervjuguide.
• Utvikle standard informasjon om virkemidler som kan følge en søknad om jobb.
• Fastsette et prinsipp om at den som søker jobb har ansvaret for å informere arbeidsgiver om muligheter og trygdeordninger.

[Besøk Abelia sine nettsider]
[Les artikkel hos NHO]

oks.com >books
x;> (26.10 2004)

Legg til kommentar

12. november, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?