Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Anbefaler syke og svake å vaksinere seg
Del artikkelen med venner og kolleger

Flere hundre tusen nordmenn har redusert immunforsvar på grunn av alder eller sykdom. For denne gruppen kan influensa gi store komplikasjoner, i verste fall en dødelig utgang.


Influensabølgen er rett rundt hjørnet, men kun 30 prosent i risikogruppen har så langt vaksinert seg. Det bekymrer seksjonsoverlege Terje Hoel ved Vaksinasjonspoliklinikken på Ullevål sykehus.

-          Det er ikke alle som vet at de tilhører risikogruppene, det gjelder spesielt dem med hjerte- og lungesykdommer, sier Terje Hoel til NRK.

Kan være dødelig

Svakt immunforsvar etter sykdom eller som resultat av høy alder, kombinert med influensa kan i verste fall være dødelig, mener smittevernekspert Terje Hoel. Personer med astma eller som har vært igjennom en cellegiftkur er også i risikogruppene.

Disse gruppene har større risiko for lungebetennelse og alvorlige komplikasjoner ved influensa, uten at de selv er klar over risikoen.

3000 hvert år

Kun 30 prosent av dem som er i risikogruppen tar en influensavaksine.

-          Vi vet fra undersøkelser i Sverige at under en vanlig epidemi med influensa er dødeligheten opp til 3000 tilfeller per sesong. Vi har grunn til å tro at det samme gjelder her i Norge, sier Hoel.

Ekspertene strides om hvorvidt friske mennesker bør ta influensavaksine. En internasjonal forskningsrapport konkluderte nylig med at friske mennesker ikke bør ta vaksinen.

 

Kilde: NRK


Legg til kommentar

18. januar, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?