Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Skattelette for privat helseforsikring
Del artikkelen med venner og kolleger

Regjeringen foreslår at den som er i jobb skal kunne få gratis privat helseforsikring uten å måtte skatte av det. Denne ordningen kan føre til at arbeidsledige og trygdede blir dyttet lenger bakover i sykehuskøen.

Gratis og skattefritt
Hvis du trenger behandling på sykehus, og bedriften du jobber i har helseforsikring, kan sjefen din kontakte forsikringsselskapet der bedriften har tegnet helseforsikringen, og så finner forsikringsselskapet ut hvilket sykehus som er best egnet til å behandle deg. Innen to uker er du innlagt. Gratis og skattefritt.

Uføretrygdede lengre i kø?
Den uføretrygdede naboen din derimot, han må fortsatt besøke fastlegen sin for undersøke om han har rykket frem i sykhuskøen. Fordi du med helseforsikring rykket foran i køen, må han kanskje stå lengre i kø også.
I tillegg foreslår regjeringen en økning i taket på Folketrygdens frikort på tjenester som legehjelp, psykologhjelp, legemidler og sykepleieartikler fra 1350 kroner til 1850 kroner. En økning på hele 37 prosent.

Økte forskjeller
Professor i sosialmedisin ved Universitetet i Bergen, John Gunnar Mæland sier til Aftenposten at ordningen med private helseforsikringer vil føre til økte forskjeller mellom de som er innenfor og de som er utenfor.
-           Det må nødvendigvis bli en forskjell på de som har en gunstig forsikring, og de som ikke har. Det er jo det forsikringsselskapene kan markedsføre seg med, sier Mæland.

Lite utbredt
Så langt er dette ikke noe stort problem og det er lite sannsynlig at noen faktisk har blitt dyttet så mye lenger bakover i sykhuskøen fordi noen med helseforsikring har kommet før. Dette er fordi kun 22000 nordmenn har helseforsikring i dag. Tallet inkluderer privatkunder, bedriftskunder og 6500 innbyggere i Eidskog kommune.

Sykefraværet ned
Tidligere har de kronene bedriften har brukt til å helseforsikre deg blitt lagt på toppen av inntekten din, du har måtte skatte av det og bedriften har betalt arbeidsgiveravgift. Det nye forslaget til regjeringen vil si at helseforsikring skal være skattefritt både for arbeidsgiver og arbeidstaker.
Tidligere var helseminister Dagfinn Høybråten skeptisk til at bedrifter kjøpte helseforsikringer til sine ansatte, men der har Helseministeren skiftet standpunkt. Nå sier han til Aftenposten at helseforsikringer kan være med på å få ned sykefraværet. Han avviser at helseforsikringer vil skape større forskjeller mellom de som er innenfor og de som er utenfor arbeidslivet. 

e.com >online book
x;>online bookx;> (16.10 2002)

Legg til kommentar

19. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?