Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Influensaen har kommet
Del artikkelen med venner og kolleger

Mange land overvåker influensaviruset for å om det øker. Den siste uka har det vært en svak økning i influensatilfellene i Norge, ifølge Folkehelsa. Skal du vaksinere deg må du gjøre det nå.

Viruset er oppdaget de fleste steder i Sør-Norge, men det er flest tilfeller på Østlandet og i Trøndelag. Folkehelsa mener at årets utbrudd smått om senn er i gang. Bare Nord-Norge har foreløpig sluppet unna.


Forekomsten er ikke høy, men flere influensavirus er registrert side om side, og ifølge Folkehelsa haster det for dem som vil vaksinere seg mot den årlig tilbakevendendene epidemien.

Men i andre land har influensaepidemien brutt ut for alvor: I Irland, Storbritannia, Spania, Portugal, Nederland, Belgia og Sveits er det rennende neser, feber og verkende kropper. I Italia er halvannen million mennesker så langt syke, og i Sør-Tyskland stiger antallet virustilfeller kraftig. Spesielt barn og unge har vært hos legen med de klassiske og lite hyggelige influensasymptomene. 

Tyskerne oppfordres til å vaksinere seg snarest mulig. Influensavaksinen er ikke virksom før det har gått et par uker, og i løpet av den tiden kan epidemien allerede ha brutt ut.

Les mer hos Folkehelseinstituttet.

 


Legg til kommentar

18. januar, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?