Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Influensasesongen i gang
Del artikkelen med venner og kolleger

Flere hundre tusen nordmenn blir rammet av influensa de kommende ukene etter at viruset nå har slått til for fullt. I tillegg til vaksinasjon er grundig håndvask det beste du kan gjøre for å unngå smitte.

 

-          Forrige uke krysset vi grenseverdien for utbrudd, noe som betyr at sesongens influensaepidemi har brutt ut. Uke seks var uken med flest influensatilfeller hittil, sier forsker Olav Hungnes ved Folkehelseinstituttet til Aftenposten.

 

Hungnes sier at man regner med at mellom 5 og 10 prosent av befolkningen blir rammet i løpet av en sesong, slik at flere hundre tusen risikerer å bli syke i de kommende ukene. Derfor kan mange nordmenn ende til sengs i vinterferien.

 

De fleste som rammes, blir syke i to til fire dager og bruker enda noen dager på å komme seg helt. Symptomene kommer ofte brått, gjerne i løpet av en times tid.

-          Influensaen kommer ikke snikende, den kommer raskt med feber, hodepine og frostfølelse. Luftveissymptomer som hoste, sår hals og rennende nese kommer gjerne også, sier Hungnes.

 

For dem som ennå ikke er smittet, er det ikke for sent å vaksinere seg, men det tar to til tre uker før vaksinen virker skikkelig.

Les mer om influensasesongen hos Folkehelseinstituttet.


Legg til kommentar

18. januar, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?