Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Funksjonshemmede med muligheter
Del artikkelen med venner og kolleger

Telenor er blant foregangsbedriftene for IA-avtalens tredje delmål, og har stor suksess i sitt arbeid med å inkludere funksjonshemmede. Samtidig starter Aetat med prosjektet ”Tilbake i arbeid”.

Funksjonshemmede har mange muligheter i arbeidslivet, og Telenor har gjennom 10 år vist at rekruttering av handikappede gir bedriftsøkonomiske, samfunnsmessige og personlige gevinster. 

Telenor ønsker at deres Handicap-program skal gi funksjonshemmede en mulighet til å arbeide i det ordinære arbeidsmarkedet. Samtidig ønsker man å bidra til holdningsendring overfor funksjonshemmede arbeidstakere og alminneliggjøre funksjonshemmede i arbeidslivet.

Tilbake i arbeid
Som en forsøksordning i fem fylker, starter Aetat et prosjekt der målet er å få flest mulig uføretrygdede tilbake i arbeid.  Ordningen med uførepensjon som lønnstilskudd gjelder personer som har fått innvilget uførepensjon etter regler gjeldende før 1. januar 2004. Dette innebærer at man i tillegg til å tilby sin kompetanse, også kan "ta med seg" pensjonen og tilby den til arbeidsgivere. Prosjektet er for fylkene Hedmark, Rogaland, Sør-Trøndelag, Telemark og Troms.

-           Vi vil prøve å hjelpe alle uføretrygdede som kan og vil prøve seg i arbeidslivet igjen, sier teamleder Eva Berg (Aetat) og rådgiver Bjørn Skotvold (trygdeetaten).

-           Vi vet at en arbeidstilknytning gir økt livskvalitet for mange, sier rådgiver Bjørn Skotvold, Nord-Trøndelag fylkestrygdekontor. Derfor er det en målsetting å legge til rette for de som ønsker å prøve seg helt eller delvis i arbeid.

Erfaringsdag
NHO og Abelia inviterer nå til erfaringsdag om Telenors Handikap Program og hvordan funksjonshemmede kan rekrutteres.  Med tittelen ”Du trenger ikke gå på jobb, bare du kommer”, og Cato Zahl Pedersen blant foreleserne bør dagen by på mange spennende historier.

-           Vi vil avlive noen myter om funksjonshemmede i arbeidslivet og vise praktiske eksempler på hvordan bedrifter kan rekruttere flere talenter, sier Arve Asmundseth i Abelia.

-           Mange bedriftsledere tenker plunder og heft om funksjonshemmede, men tenk over følgende: En som for eksempel er blind, har utdannet seg til økonom, og det attpåtil på normert tid – bør ikke vedkommende være ekstra kvalifisert?

[Meld deg på erfaringsdagen]
[Les artikkel hos NHO]
[Les pressemelding hos Aetat]
(13.5 2005)


Legg til kommentar

07. august, 2020
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?