Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Arbeidslivstelefonen
Del artikkelen med venner og kolleger

Etter tre års drift opplever Mental Helse sin Arbeidslivstelefonen stadig flere henvendelser.  Tjenesten er åpen alle hverdager, og den økte tilgjengeligheten mener daglig leder Grace B. Mathisen er årsaken til at flere tar kontakt.

 

-           Det har vært en merkbar økning i antall henvendelser første kvartal i år til Arbeidslivetelefonen. Vi tror økningen skyldes at vi er blitt mer tilgjengelig og at telefonen er åpen alle hverdager. Det er i tillegg ansatt to rådgivere til å besvare telefonen når det ringer, mot en tidligere, sier daglig leder Grace B. Mathisen til mentalhelse.no.

 

Arbeidslivstelefonen - 815 44 544Arbeidslivstelefonen startet opp som et 3-årig samarbeidsprosjekt mellom Arbeidstilsynet og Mental Helse. Telefontjenesten har fått økonomisk støtte over statsbudsjettet slik at tilbudet ble permanent fra 1. januar.  Mental Helse administrerer telefontjenesten videre.


Arbeidslivstelefonen har åpent alle hverdager. Mandag, onsdag og fredag fra 9.00 – 15.00. Tirsdag og torsdag fra 12.00 – 18.00.

 

Informasjonsbrev

-           Disse årene har vist at telefonen er en nødvendig og viktig tjeneste. Arbeidslivstelefonen er i dag et supplement til Arbeidstilsynets telefontjeneste og til andre hjelpeinstanser som finnes i arbeidslivet, opplyser Mathisen.

 

En prioritert oppgave har vært å gjøre flest mulig oppmerksomme på tjenesten.  Derfor har man sendt ut hundervis med informasjonsbrev til aetat, trygdeetaten og apoteker rundt om i Norge.

-           Vi merker økt interesse fra offentlige etater om vår telefontjeneste etter den informasjonsrunden. Det er en gledelig utviklig. Vår styrke er at vi har tid til å lytte til de som ringer oss, noe som mange opplever som en mangelvare på arbeidsplassen sin, sier Grace B. Mathisen.

 

Økt psykisk sykefravær

Rikstrygdeverkets statistikke


Arbeidslivstelefonen

27. mai, 2005

Rune

Interessant kobling mellom kronikken om psykefraværet, og denn artikkelen som tar opp det økende psykefraværet. Helt klart en utfrodring at mange presser seg selv i så stor grad at de blir psykisk syke av det. Kanskje overser man signalene rundt seg, og kanskje er ikke kolleger, familie og venner gode nok til å si ifra?

Legg til kommentar

19. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?