Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Legebesøk for dyrt
Del artikkelen med venner og kolleger

Siden 1998 har egenandelen på legebesøk blitt doblet.  Legeforeningen  ser med bekymring på de økte egenandelene, og frykter at mange pasienter ikke tar seg råd til viktige legebesøk. FFO raser mot regjeringen som foreslår sosialen som en løsning.

Egenandelen steget med 100 prosent siden 1998.  I følge Legeforeningen rapporterer stadig flere leger om problemer for enkeltpasienter med å betale kostnadene ved legekonsultasjon.

-           Det som er det store problemet, og som det virkelig er grunn til å bekymre seg over, er at man må forvente at pasienter med dårlig råd vegrer seg for å søke lege når de vet at de ikke er i stand til å betale for den tjenesten de får, sier president Hans Kristian Bakke i Legeforeningen.

Gå på sosialen
Helseminister Ansgar Gabrielsen oppfordret i følge Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) folk til å gå på sosialen for og skaffe penger til legebesøk. 
-           - Jeg blir kraftig provosert når jeg hører at det oppfordres til å oppsøke sosialkontoret for å dekke dette. Det er å gå flere titalls av år tilbake, og vil være det samme som å gjeninnføre fattigkassa, sier FFOs leder Arnt Holte i en kommentar til NRK Dagsnytt.

FFO viser til flere rapporter der det konkluderes med større forskjeller i folks helse som et resultat av en stadig økende gap i folks levestandard.  De er svært kritiske til ordningen med egenandeler, som de mener kun fungerer som en ekstra inntekt for statskassen.
-           Å stå på et sosialkontor med lua i handa og spørre om å få dekket en legeregning er nedverdigende og det skulle ikke vært tillat i Norge. Sosialkontor har vi for akutt hjelp og folk som virkelig trenger det. Men dette er snakk om mennesker som til daglig klarer seg selv, sier Holte til NRK.

Legeforeningen understreker at fastlegen skal være like tilgjengelig for alle pasienter. At noen da faller utenfor ordningen, ved at man ikke har råd til legebesøk, mener Legeforeningen er trist og alvorlig.

[Les pressemelding fra Legeforeningen]
[Les pressemelding fra FFO]

f=http://bookmarksme.com >online book
x;>online book

Legebesøk for dyrt

26. august, 2005

Helga

La pasienten betale for bare materiell som brukes. Resten kan legen få fra oppgjørsenheten. Konsultasjonstaksten kan halveres. Refusjonstakstene er så høye at de dekker mer enn nok. Dette vil spare samfunnet for meget store beløp. De som sitter på tallene får regne ut... Det beste er at pasienten trenger ikke bekymre seg for egenandeler og etc.

Legg til kommentar

09. august, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?