Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Gjør for lite på jobben
Del artikkelen med venner og kolleger

En eller flere kolleger presterer for lite på jobben, mener flertallet. Både sjefer og ansatte synes at de har late medarbeidere.

 

75 prosent av lederne sier at de har late ansatte. Blant personalet synes åtte av ti at kollegene later seg. Det viser en ny undersøkelse gjennomført av det britiske analyseforetaket Investors in People, skriver BBC News.

 

Ifølge studien oppgir halvparten av de ansatte at de jobber sammen med noen som de synes er lat, og som ikke utfører arbeidsoppgavene sine slik de burde. Dessuten synes fire av ti at sjefene ikke gjør nok for å få folk til å skjerpe seg.

 

Verst i store organisasjoner
Problemet med late kolleger ser ut til å være et større problem i store enn i små organisasjoner:

I organisasjoner med over 1000 ansatte svarte 84 prosent at de hadde late medarbeidere, mens andelen var nede i 50 prosent i organisasjoner med under 50 ansatte.

 

Negativ effekt
Hvis du vil unngå å bli karakterisert som lat, må du ikke prioritere privatlivet fremfor jobben når du er på jobb. Ta gjerne på deg ekstraoppgaver, og ikke ta æren for andres arbeid.

Den late delen av personalet har ifølge BBC en negativ effekt på de andre kollegene. De ansatte føler ofte at de blir nødt til å jobbe lengre dager for å dekke over kollegaens slurv. Å jobbe sammen med en lat kollega øker også risikoen for at den effektive medarbeideren begynner å søke andre stillinger.

 


Morsom undersøkelse!

24. august, 2005

Roger

Knallundersøkelse....er helt enig i mange av påstandene i undersøkelsen, selv om min erfaring i større grad dreier seg om kundekontakter og leverandører. Syns det er hårreisende at jeg som kunde ikke hører fra min leverandør på flere dager etter at jeg har tatt kontakt med et problem. Kanskje er dette et tegn på at ting går for godt her i landet?

Legg til kommentar

09. august, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?