Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Bokstaver på jobben
Del artikkelen med venner og kolleger

Hver fjerde arbeidstaker har problemer med å skrive og lese, noe som byr på store utfordringer både arbeidstakeren og for arbeidsplassen. Dysleksiforbundet gir råd og veiledning om attføring og hjelpemidler.

Dysleksiforbundet anbefaler alle med problemer til å ta kontakt, slik at arbeidsdagen kan bli enklere.
-           Ja, be om rådgiving! Vi kan nemlig hjelpe deg, sier rådgiver Kristin L. Berg på Aetat senter for yrkesrettet attføring i Oslo. Kristin Berg har spesialisert seg på veiledning for dyslektikere og Dysleksiforbundet har snakket med flere som har fått god hjelp av henne.

-           Ta med papirer som dokumenterer vanskene dine. Og hvis du ikke har blitt testet tidligere, men føler at du har lese- og skriveproblemer, kan vi hjelpe til med testing og utredning også, sier Berg.

-           Vi kan også hjelpe til med å finne hjelpemidler som passe for deg og søke om støtte til for eksempel PC hos hjelpemiddelsentralen. Noen trenger også støtte under studiene og da kan Aetat betale en fadder, en veileder, noen timer i uka. Sekretærhjelp under eksamen er det også noen som ber om, sier Kristin Berg. Flere opplysninger om hva Aetat kan tilby, finnes i brosjyren ”Yrkesrettet attføring. Rettigheter og plikter” og på internett www.aetat.no, sier Kristin Berg.

Seminar – Bokstaver på jobben
17. oktober arrangerer Dysleksiforbundet sammen med Trygdeetaten seminaret ”Bokstaver på jobben”.  Her vil de arbeidsgivere, arbeidstakere, myndigheter, fagforeninger og andre interesserte muligheten til å lære om de utfordringer arbeidslivet gir, og hvordan man best kan løse de.  

Det vil være virksomhetseksempler som viser hvordan bedrifter har lykkes med tilrettelegging.  Blant annet vil man få møte lederen som foretrekker ordblinde medarbeidere.   I tillegg vil man gi en oversikt over hjelpemidler som gjør hverdagen lettere for folk med lese- og skrivevansker. 

[Besøk dysleksiforbundet.no]
[Les mer om seminaret]

a>
o

Legg til kommentar

09. august, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?