Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Vil stoppe voksende lederlønninger
Del artikkelen med venner og kolleger

Med en ny lov for allmennaksjeselskapene og sterkere styring av statlige virksomheter vil statsminister Jens Stoltenberg hindre en galopperende vekst i lederlønningene. NHO etterlyser en klargjøring av forslaget.

Regjeringen arbeider for å snu de siste års store vekst i lederlønninger. Ved å endre lover og instrukser vil man gjøre det vanskeligere å utnytte ledernes bonus- og opsjonsmuligheter.

Ifølge Aftenposten vil Stoltenberg endre allmennaksjeloven slik at makt flyttes fra styrene til generalforsamlingene. I tillegg vil Regjeringen bruke statens eiermakt i generalforsamlingene til å stemme for lavere lederlønnsøkninger.
-           Mye vedrørende opsjoner må gjennom generalforsamlingen allerede i dag. Det er derfor uklart for oss hva statsministeren egentlig mener med sitt forslag, sier Vågeng. Hun understreker at NHO selvsagt er tilhenger av åpenhet rundt godtgjørelser til topplederne.

-           Hvis det ikke protesteres og reageres, så kan høye tillegg til lederne bli sosialt akseptert. Vi må gjøre noe med det, uttaler Stoltenberg.

Hardt ut mot helsevesenet
Stoltenberg er spesielt kritisk til de høye lederlønningene i helsevesenet. Han frykter at urimelig store tillegg skader helsevesenets tillit, og vil ha en sterkere statlig styring i fremtiden.
-            For lederne i helsesektoren er dette ekstra viktig. Når det er mangler og underskudd i helsevesenet vil urimelige store tillegg undergrave respekten for helsevesenet.  Vi må få et bedre helsevesen og unngå en kultur som handler om lederlønninger, sier Stoltenberg.

I retningslinjene heter det at lederlønningene i offentlige virksomheter skal være konkurransedyktige, men ikke lønnsledende innenfor sin bransje.  Dermed ønsker regjeringen moderasjon blant alle offentlige ledere:
-           Alle ledere i offentlige og private foretak må vise moderasjon fordi det motsatte vil undergrave respekten for moderasjonslinja, understreker Stoltenberg.

[Les pressemelding fra NHO]
[Les artikkel i dagbladet.no]

tylex;>online book
x;> (2.3 2006)

Legg til kommentar

30. november, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?