Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


200 000 barn gruer seg til jul
Del artikkelen med venner og kolleger

Julen er en tid for gode stunder med familien.  Men, ikke alle opplever juletiden slik.  Statens Institutt for Rusmiddelforskning (SIRUS) anslår at 200 000 barn gruer seg til jul på grunn av foreldrenes alkoholmisbruk.   Og, hvert år på denne tiden øker antallet hendvendelser til barn og unges kontakttelefon.

En kasse øl, fem flasker vin og halvannen flaske sprit drikker hver Oslo-borger i snitt i desember måned.  Det gjør julemåneden til den desidert fuktigste måneden i året.

Barn liker ikke berusede foreldre
Alkoholmisbruk har alltid vært et vanskelig og betent område.  Selv om mediene ofte tar frem kjente mennesker med alkoholproblemer, og man jobber stadig mer med holdningsskapende arbeid mot barn og ungdom, er det fremdeles tabupreget å oppleve dette blant sine nærmeste.

For barn er det mest skremmende å se forandringen som skjre med foreldrene når de ruser seg.  Foreldrene oppfører seg merkelige.  De blir mer egoistiske, uniteresserte og utilgjengelige.  Tryggheten et barn føler hos sine foreldre forsvinner når det som er forutsigbart blir tatt bort, og far eller mor ”blir en annen”.

Symptomer
Undersøkelser viser at barn av misbrukere oftere har en rekke problemer.  ·                      Angst og tristhet
·                      Dårlig selvbilde
·                      Atferdsvansker
·                      Depresjon
·                      Søvnproblemer
·                      Skoleproblemer

Barn har også behov for å vise omverdenen og venner at alt er bra hos dem.  Selv om problemene blir mange hjemme, tar mange barn ansvar og gjør alt de kan for at ingen skal se få oppleve at deres foreldre er annerledes.  Ofte viser dette seg i at barna yter mer enn nødvendig på skolen. 

Andre symptomer som familie, lærere og naboer bør være oppmerksomme for er:
·                      Ofte magesmerter
·                      Hodepine, migrene
·                   &


Legg til kommentar

16. juni, 2019
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?